Gratis, objectief en onafhankelijk internet vergelijken
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Digitale televisie neemt hoge vlucht

door Jeanet Woldring

Nederland telt 3,9 miljoen huishoudens met digitale televisie. Dat is beduidend meer dan medio 2007, want toen waren dat er nog 2,7 miljoen.  Dat blijkt uit het TNO-rapport dat driejaarlijks in opdracht van het ministerie van Economische Zaken gemaakt wordt.

De meeste mensen ontvangen digitale televisie via de kabel. De grootste aanbieder van digitale tv is sinds 2007 kabelexploitant Zesko (vanaf 2008 hernoemd als Ziggo), gevolgd door CanalDigitaal (satelliet). Maar het aantal kijkers dat digitale televisie ontvangt via de ether en internet groeit volgens het onderzoek ook snel. Sinds 2006 is digitale televisie via de ether gegroeid met 54 procent en via internet met 28 procent.

Volgens staatssecretaris Frank Heemskerk (Economische Zaken) is die toename te verklaren doordat de digitale tv-kijker steeds meer keus krijgt. ''Dat stimuleert innovatie en levert de consument uiteindelijk een betere prijs-kwaliteitverhouding op.''

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie