Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op internetten.nl helpen we jou ook te besparen op je internet en tv!
Vergelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Digitale televisie neemt hoge vlucht

door Jeanet Woldring Leestijd: 1 minuut

Nederland telt 3,9 miljoen huishoudens met digitale televisie. Dat is beduidend meer dan medio 2007, want toen waren dat er nog 2,7 miljoen.  Dat blijkt uit het TNO-rapport dat driejaarlijks in opdracht van het ministerie van Economische Zaken gemaakt wordt.

De meeste mensen ontvangen digitale televisie via de kabel. De grootste aanbieder van digitale tv is sinds 2007 kabelexploitant Zesko (vanaf 2008 hernoemd als Ziggo), gevolgd door CanalDigitaal (satelliet). Maar het aantal kijkers dat digitale televisie ontvangt via de ether en internet groeit volgens het onderzoek ook snel. Sinds 2006 is digitale televisie via de ether gegroeid met 54 procent en via internet met 28 procent.

Volgens staatssecretaris Frank Heemskerk (Economische Zaken) is die toename te verklaren doordat de digitale tv-kijker steeds meer keus krijgt. ''Dat stimuleert innovatie en levert de consument uiteindelijk een betere prijs-kwaliteitverhouding op.''

Geactualiseerd: maandag 27 juli 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.