Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op internetten.nl helpen we jou ook te besparen op je internet en tv!
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Digitenne breidt uit naar 30 televisiezenders

door Jeanet Woldring Leestijd: 2 minuten

KPN heeft in het laatste kwartaal van vorig jaar 26 duizend Digitenne-abonnees verloren. Daarentegen sloot het bedrijf toen 84 duizend interactieve televisieklanten aan. In totaal heeft KPN nu 1,4 miljoen tv-abonnees. Dat blijkt uit de gisteren bekend gemaakte cijfers.

Minder Digitenne, meer Interactieve tv
Over geheel 2011 daalde het aantal abonnees van Digitenne van 895 duizend naar 827 duizend, terwijl het aantal interactieve televisieklanten eind vorig jaar 573 duizend bedroeg. Dat betekent dat er 1,4 miljoen huishoudens naar digitale televisie van KPN kijken. Naar eigen zeggen heeft KPN een marktaandeel van 17 procent op de Nederlandse tv-markt.

Digitenne nu 30 tv-zenders 
Ondanks de daling heeft KPN het tv-zenderaanbod van Digitenne wel van 29 naar 30 kanalen uitgebreid, weet TotaalTV te melden. Jarco Kriek: "Het nieuwe dertigste tv-kanaal in het zenderaanbod van Digitenne is het informatiekanaal van KPN. Dit was voor 15 juli 2011 ook al bij Digitenne beschikbaar. 

Maar toen de zendmast van Hoogersmilde op deze datum door een korte felle brand gedeeltelijk instortte, gebruikte KPN dit kanaalslot voor de doorgifte van TV Drenthe. Deze regionale tv-zender was door de brand in de zendmast in delen van Drenthe niet meer digitaal via de ether te ontvangen. Aan het einde van het jaar werd dit zenderslot onder meer ook gebruikt voor de tijdelijke doorgifte van 101TV (3FM Serious Request).

Nu KPN gedurende het gehele verloop van 2012 in alle regio’s door de uitrol van de mobiele techniek LTE frequentiewijzigingen bij Digitenne gaat doorvoeren, heeft het bedrijf besloten het informatiekanaal als dertigste tv-zender in het zenderaanbod van Digitenne door te geven. Dit is mogelijk doordat dit informatiekanaal vrijwel geen bandbreedte in beslag neemt. Hierdoor blijft TV Drenthe voorlopig ook landelijk via Digitenne beschikbaar."
 

Geactualiseerd: maandag 27 juli 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.