Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op internetten.nl helpen we jou ook te besparen op je internet en tv!
Vergelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Digitenne per 1 juli fors duurder

door Jeanet Woldring Leestijd: 3 minuten

KPN verhoogt op 1 juli de abonnementsprijs van Digitenne met dertig procent. Het abonnement gaat 12,50 euro per maand kosten. Daarmee krijgt Digitenne dezelfde prijs als Interactieve TV van KPN

Toenemende kosten voor doorgeven zenders
De huidige prijs voor Digitenne bedraagt  € 9,66 per maand. KPN voelt zich genoodzaakt de prijs te verhogen vanwege toenemende kosten voor het doorgeven van tv-zenders. 'Denk hierbij bijvoorbeeld aan de kosten voor het onderhoud van het netwerk'. 

De prijsverhoging gaat gelden voor abonnees die bij KPN alleen Digitenne als tv-product afnemen. Veel Nederlanders die op deze manier tv kijken doen dat vanwege de lage maandelijkse kosten. Of omdat tv via de kabel of koperdraad niet beschikbaar is, zoals in sommige buitengebieden.

De prijs van Digitenne is lager dan een abonnement bij een kabelbedrijf. Hiervoor krijgt men wel een beperkter zenderaanbod. In de afgelopen jaren verhoogde KPN de maandelijkse prijs van Digitenne echter stapsgewijs en inmiddels is de prijs verdubbeld.

Prijsverlaging
De maandelijkse kosten van Eredivisie Live en de huurkosten van de Digitenne ontvanger of Insteekkaart worden iets verlaagd. Het gaat hier om een paar dubbeltjes, om zodoende weer mooie ronde bedragen te krijgen na de btw verhoging in oktober vorig jaar. Zo gaat Eredivisie Live naar € 12,50 (was € 12,71) en zowel de ontvanger als de insteekkaart naar € 4 (was € 4,07).

Je kunt op een Digitenne abonnement drie televisies aansluiten. Voor elke televisie heb je een aparte tv-ontvanger nodig. Een extra Insteekkaart of basis tv-ontvanger huur je voor € 4 per maand.

Digitenne bij Interactieve TV abonnement
De verhoging van het abonnementstarief geldt niet voor klanten die Digitenne bij hun Interactieve TV abonnement hebben. Interactieve TV-abonnees die via DSL-koperdraadtechniek kijken, hoeven namelijk geen abonnementskosten voor Digitenne te betalen. Zij betalen alleen de kosten voor de huur van de Digitenne ontvanger of Insteekkaart. Wel worden de kosten van Eredivisie Live en de huurkosten van de Digitenne ontvanger of Insteekkaart verlaagd.

Daling Digitenne-abonnees
Nu de maandelijkse prijs van Digitenne gelijk wordt aan Interactieve TV van KPN én steeds dichter bij kabelbedrijven komt te liggen, lijkt een verdere daling van het aantal abonnees onafwendbaar. Wie in buitengebieden woont, kan in vrijwel alle gevallen satelliettelevisie via CanalDigitaal als alternatief nemen. Het makkelijk aansluiten van Digitenne blijft echter een groot pluspunt. 

Volgens TotaalTV was de afgelopen jaren op bijvoorbeeld campings goed zichtbaar dat het aantal schotelantennes minder werd en dat als vervanging via Digitenne naar tv werd gekeken. Naast de makkelijke installatie wordt ook de gunstige prijsstelling van Digitenne hiervoor als belangrijke reden genoemd.

Abonnement beëindigen of wijzigen
De prijsverhoging geeft klanten het recht hun abonnement te beëindigen of te wijzigen in bijvoorbeeld Interactieve TV van KPN. Interactieve TV heeft dezelfde prijs als Digitenne maar biedt veel meer mogelijkheden. Zo kun je bijvoorbeeld live tv-programma’s pauzeren, kijk je tv op je laptop, smartphone of tablet en kijk je programma’s terug met Programma Gemist. 

Meer info & bestel: Interactieve TV

Geactualiseerd: maandag 27 juli 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.