Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op internetten.nl helpen we jou ook te besparen op je internet en tv!
Vergelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Direct online met KPN Internet- of InternetPlusBellen

door Jeanet Woldring Leestijd: 2 minuten

Je kent het wel, je bestelt een internetaansluiting maar de gemiddelde levertijd bedraagt minimaal 6 weken. Geen probleem, binnen deze periode komt KPN je tegemoet, volgens de uitleg van 'Direct Online'. 

Direct Online: wat en hoe?
Wie van een andere aanbieder overstapt op KPN Internet of InternetPlusBellen, moet doorgaans zo'n week of zes wachten. Je hoeft nu echter geen moment meer zonder internetaansluiting te zitten, omdat KPN sinds kort een nieuwe service aanbiedt: Direct Online. Wie er gebruik van maakt, krijgt een USB-modem voor Mobiel Internet op de PC of laptop zolang de vaste aansluiting nog niet geleverd is. 

Na het online overstappen op KPN Internet of InternetPlusBellen, kan men bij een Primafoonwinkel tegen betaling van vijftig euro borg een USB-stick voor mobiel internet afhalen. Daarmee is het mogelijk om gedurende zes weken tot 500 MB surfen en mail te verwerken. Deze datalimiet is niet geschikt om films, muziek of spelletjes te downloaden. Nadat de internetaansluiting is geleverd, kan de  modem geretourneerd worden en krijg je de borg terug. Alternatief is de modem te houden en een mobielinternet-abonnement te nemen.

Wat krijg je?
Het pakket ziet eruit als een Mobiel Internet pakket en werkt ook hetzelfde. De SIM-kaart in het pakket is al geactiveerd. De installatie is zeer eenvoudig en je kunt binnen vijf minuten surfen op het web. Het USB modem kan zowel op een PC als laptop geïnstalleerd worden. In de doos zit een antwoordkaart waarop wordt uitgelegd hoe je de stick kunt retourneren of hoe je een Mobiel Internet abonnement kunt afsluiten.

Stimulans voor mobiel internet
Deze nieuwe dienst kan een stimulans zijn voor mobiel internet. Het aanbod van KPN biedt de mogelijkheid om spelenderwijs bekend te worden met mobiel internet. Op deze manier kun je bijvoorbeeld uitproberen of de verbinding snel en stabiel genoeg is. Dit zal ongetwijfeld gezien worden als een goede service van KPN.

Het is de vraag of veel consumenten besluiten de modem te houden aangezien de abonnementen voor mobiel internet beginnen bij € 17,50 per maand. Afhankelijk van het gekozen vaste internetpakket is dit een behoorlijke verhoging van de maandelijkse kosten voor internet. De positieve ervaring dat je kunt beschikken over een internetaansluiting ook als je niet thuis bent, kan wel zorgen voor een tevredener klant.

Geen datalimiet en goedkoper 
En als KPN met aangepaste abonnementen komt (zonder datalimiet en met een gunstiger prijsstelling), zal dit ongetwijfeld tot méér belangstelling leiden. Bij een meerprijs van bijvoorbeeld € 7,50 voor een gecombineerd abonnement met vast en mobiel internet en eventueel bellen, én geen datalimiet, zullen velen geïnteresseerd zijn! 

Geactualiseerd: maandag 27 juli 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.