Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op internetten.nl helpen we jou ook te besparen op je internet en tv!
Vergelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

DMSA failliet: opt-out bestand verkocht?

Leestijd: 2 minuten

Direct marketingorganisatie DMSA heeft faillissement aangevraagd, zo werd gisteren op de website bekendgemaakt. Achter de schermen wordt gewerkt aan een nieuwe brancheorganisatie.
Bits of Freedom, een privacy en burgerrechten organisatie voor de informatiemaatschappij die tot doel heeft om digitale burgerrechten te verdedigen, maakt zich zorgen over de opt-out bestanden die mogelijk onder de hamer komen. De email adressen en telefoonnummers in de bestanden kunnen na verkoop worden aangewend voor marketing doeleinden, zo veronderstelt Bits of Freedom. Consumenten die in goed vertrouwen hun privé gegevens bij de DMSA in bewaring hebben gegeven lopen nu een risico dat ze alsnog meer spam gaan ontvangen.
De DMSA heeft twee opt-out bestanden. Via antwoordnummer 666 kunnen consumenten zich schriftelijk afmelden voor reclamedrukwerk. Daarnaast onderhoudt de DMSA het Infofilter waar consumenten hun email adres en mobiele nummer kunnen opgeven zodat zij geen spam meer krijgen van de DMSA leden.
Bits of Freedom heeft het College Bescherming Persoonsgegevens gevraagd de verkoop van de opt-outbestanden te voorkomen.
Bits of Freedom is geen voorstander van een opt-out regeling omdat het de lasten van bestrijding van spam bij de consument legt. Bovendien helpt opt-out niet tegen de vele kleine bedrijfjes en individuen die geen lid van de branche organisatie zijn. Het Europees parlement besloot onlangs voor een verplichte opt-in regeling zodat in de toekomt bedrijven eerst toestemming moeten vragen voordat zij spam versturen. Deze maatregel is echter nog niet van kracht.

Geactualiseerd: donderdag 25 juni 2020
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.