Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op internetten.nl helpen we jou ook te besparen op je internet en tv!
Vergelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Domeinextensie .aero officieel beschikbaar

Leestijd: 1 minuut

De toplevel domeinnaam .aero is vandaag officieel van start gegaan. Het is een van zeven nieuwe extensies die eind 2000 door de ICANN werden toegestaan. De andere nieuwe domeinnamen waren .biz, .name, .pro, .coop, .museum en .info.
De extensie .aero is exclusief gereserveerd voor de luchtvaart. In maart, toen de toplevel gelanceerd werd, was inschrijving enkel mogelijk voor merkhouders.
Per 2 september staan de registratie-deuren ook open voor een breder luchtvaartpubliek. Behalve vliegvelden en luchtvaartmaatschappijen kunnen nu ook piloten, ruimtevaarders en ballonvaarders .aero namen registreren, wanneer ze dat zouden willen.
Sinds maart zijn er bijna 2000 .aero domeinnamen geregistreerd, maar wat belangrijker is: er zijn al meer dan 500 actief.
In de lange lijst van namen komen nauwelijks Nederlandse namen voor. Bij de luchthavens is Schiphol.aero de enige domeinnaam die al vastligt.
Verder heeft van de grote vliegmaatschappijen alleen Transavia haar naam vastgelegd. KLM en Martinair ontbreken beiden in de lijst. Alleen de naam KLMCityhopper.aero is vastgelegd én actief.

Geactualiseerd: donderdag 25 juni 2020
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.