Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Vergelijk alle deals
Vergelijk alle
Black Friday
deals
Vragen? De helpdesk is momenteel gesloten.
Wij zitten morgen vanaf 9.00 uur weer voor u klaar!
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

DSL-TV voor alle breedbandgebruikers

Leestijd: 2 minuten

Stichting DSL-TV en XS4ALL breiden hun eerdere technische proef 'tv kijken via breedband internet' uit. Vanaf vandaag kunnen alle breedband internetgebruikers full screen kijken naar 6 buitenlandse nieuwszenders, die niet (overal) via reguliere kabeltelevisie beschikbaar zijn.

DSL-TV biedt een zenderpakket dat bestaat uit Iraq Satellite Channel (Arabisch), CCTV (Chinees/Engels), Deutsche Welle (Duits/Engels), CNBC Europe, EuroNews, en BBC World. XS4ALL maakt de proef technisch mogelijk. Met de keuze voor de kanalen wil DSL-TV voorzien in een behoefte van mensen zich breed en via meerdere nieuwsbronnen uit diverse werelddelen te oriënteren op de politieke toestand in de wereld en de dreigende oorlog in Irak.

De proef duurt tot 28 mei 2003 en staat open voor alle breedband internet gebruikers in Nederland. Deelname is gratis. Door te kijken naar DSL-TV wordt wel  dataverkeer veroorzaakt via uw verbinding. Kijkt u niet via een XS4ALL-verbinding, dan gelden de eventuele limieten van het abonnement bij uw eigen provider. XS4ALL hanteert het principe 'fair use' voor de abonnementen Basic en Fast ADSL. Als u geregeld een uurtje naar DSL-TV kijkt, blijft u gewoon binnen de fair use, aldus de provider. Gebruikers die DSL-TV willen kijken, kunnen op de website https://www.dsltv.nl klikken op het logo van het gewenste kanaal. Daarna stuurt de centrale server het signaal naar hun internet-aansluiting.

De eerste proef, die tot 1 februari jongstleden duurde, was beperkt tot de ADSL klantenkring van XS4ALL. Deze proef was naar eigen zeggen een groot succes. Een kwart van de mogelijke kijkers heeft daadwerkelijk gekeken. De kwaliteit van de verbinding is goed gebleken voor abonnees met een Basic, Fast of Power ADSL-aansluiting. Toen KPN, tijdens de proef, de downstream snelheid van alle ADSL-aansluitingen met 50% verhoogde, is de kwaliteit van de DSL-TV streams verder verbeterd.

DSL-TV maakt gebruik van Microsoft Windows Media Player voor breedband aansluitingen van minimaal 768 Kbit/s of meer (Basic, Fast en Power ADSL). Voor lagere breedband snelheden gebruikt DSL-TV Realmedia. Windows Media Player staat bij de meeste internetgebruikers standaard op de PC. XS4ALL wil een zo groot mogelijke groep gebruikers de mogelijkheid geven naar DSL-TV te kijken en heeft daarom gekozen voor deze applicatie. Er zijn ook spelers beschikbaar voor Macintosh en Linux gebruikers.

Tijdens dit tweede experiment wil XS4ALL bekijken wat de effecten op het netwerk zijn als vele malen meer mensen de mogelijkheid hebben om de programma's te bekijken, via meerdere spelers (realmedia).

Geactualiseerd: maandag 27 juli 2020
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie