Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Duitstalige spamgolf overspoelt internetters

Leestijd: 1 minuut

Nederlandse e-mailbussen worden  sinds gisteren vervuild met Duitstalige e-mails met dubieuze titels. Zoals  'Bankrott des Gesundheitswesens durch Auslaender!', 'EU Beitritt der Tuerkei?' en 'Augen auf! (So sieht es aus!) :Id:xxxx:'. 

De afzenderadressen worden willekeurig gekozen door het virus. Het wormvirus kan zich verspreiden via open poorten omdat internetgebruikers hun virusscanners en Windows-software niet bijgewerkt hebben.

In de lijst met gebruikte providers komen ip-adressen voor van vrijwel alle grote Nederlandse internetaanbieders. Volgens een bericht in nl.internet.misbruik zouden echter ook verbindingen in Nieuw-Zeeland, België, Italië worden ingezet.

De spammers zetten gekaapte pc's in van mensen met een breedbandverbinding. Dit is een veelgebruikte truc onder spammers. "Deze spammers beschikken over een leger 'zombie hosts' waar je duizelig van wordt", volgens een van de bezoekers van de nieuwsgroep nl.internet.misbruik.

Zombies zijn met virussen geïnfecteerde computers die alleen korte tijd gebruikt worden voor het versturen van grote hoeveelheden spam of het plegen van DDOS-aanvallen op grote computersystemen. Volgens deskundigen is er sprake van een goed voorbereide actie.

Geactualiseerd: vrijdag 11 juni 2004
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.