Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op internetten.nl helpen we jou ook te besparen op je internet en tv!
Vergelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Echt goedkoper uit met nieuwe 06760-inbelnummers?

Leestijd: 3 minuten

Op 19 september vermeldden we dat nog slechts twee internetproviders gebruik gingen maken van de nieuwe 06760-inbelnummers: namelijk Demon en Zonnet. Eind september kondigde de derde provider Het Net met een grote reclamecampagne de veranderingen aan. Paginagrote dagbladadvertenties, reclamespotjes en banners liet het publiek weten dat men 20% goedkoper kan internetten. Na het artikel op Webwereld: "Surfer duurder uit met `voordelig` tarief Het Net", dat welgeteld 33 reacties opleverde, werd de reclamebanner gewijzigd! In plaats van "20% goedkoper internetten" staat er nu "20% korting op de telefoontikken". De besparing op de telefoontikken baseert Het Net echter op een vergelijking met een KPN belbasis abonnement zónder VoordeelNummers Nederland geactiveerd! De nieuwe 06760 nummers kunnen -zoals we reeds aankondigden- niet worden ingesteld als VoordeelNummer.

Webwereld heeft twee rekenvoorbeelden gemaakt met een vergelijking van KPN Belbasis (incl. VoordeelNummer) en KPN BelPlus (incl. VoordeelNummer), waaruit blijkt dat wanneer je niet meer dan 15 uur per week surft, je voordeliger uit bent met KPN op de oude inbelnummers van Het Net! Ook uit het rekenvoorbeeld van Het Net zelf kan men -zonder er ingewikkelde rekenmethodes op los te laten- concluderen dat abonnees van Het Net voorlopig beter alles bij het oude kunnen laten en nog maar niet moeten overstappen naar de nieuwe "voordelige" abonnementen. Wel moet u zich realiseren dat u dan geen maandelijks inzicht in uw internetkosten krijgt van Het Net! Bovendien moet u maar afwachten hoe lang Het Net de oude situatie laat bestaan! Bent u een "heavy user", dan bent u misschien wel voordeliger uit met het nieuwe aanbod van Het Net. U zou de kostenwijzer van Het Net kunnen gebruiken om het uit te rekenen. Deze vergelijkt echter Het Net tarieven met die van KPN Belbasis zónder voordeelnummer...

Op 17 oktober kondigt One.Tel aan: "One.Tel duikt weer onder alle marktprijzen, nu met internet! Bespaar nu 25% op uw internettikken". Ook deze aanbieder, die nu eveneens met de nieuwe 06760-inbelnummers werkt, vergelijkt de tarieven met die van KPN Belbasis zónder voordeelnummer... One.Tel heeft overigens een veel hoger starttarief dan de meesten (2x zo hoog dan bij KPN voor lokale gesprekken).

Zoekt u naar uitgebreide vergelijkingen van nog meer telecomaanbieders met internet inbelkosten (vergelijking met KPN Belbasis mét en zonder voordeelnummer én vermelding van bijzonderheden!):

Welke aanbieder in uw geval de meeste besparingen oplevert, kunt u er in één oogopslag zien! Bovendien kunt u zich bij een aantal direct online aanmelden via Bencom.

Geactualiseerd: maandag 27 juli 2020
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.