Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op internetten.nl helpen we jou ook te besparen op je internet en tv!
Vergelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Eerste Divisie live via internet

Leestijd: 2 minuten

Wedstrijden uit de Eerste Divisie van het betaald voetbal zijn het komende seizoen tegen betaling rechtstreeks te volgen via internet. Mediabedrijf Talpa verzorgt de uitzendingen en geeft aan dat je met DeWedstrijden.tv in het seizoen 2006/2007 'geen bal meer hoeft te missen'.

Het eenmalig bekijken van een wedstrijd kost 2,95 euro.  Voor zo'n vijf euro per maand kunnen alle live wedstrijden en samenvattingen van één club bekeken worden. Wie geïnteresseerd is in álle wedstrijden van de Jupiler League (nieuwe naam Eerste Divisie red.) betaalt tien euro per maand. Er kan ook een proefabonnement worden genomen.

Zoals bericht gaat KPN alle stadions in de Eerste Divisie aansluiten op een glasvezelnetwerk, waardoor Talpa een permanente verbinding heeft met deze stadions. Vorig jaar sloot Versatel alle voetbalstadions van Eredivisieclubs op een glasvezelnetwerk aan.

Talpa wil de aansluiting gebruiken om beelden van de Eerste Divisie op televisie en via internet op een vernieuwende manier te tonen. Het mediabedrijf heeft voor de wedstrijden in de Eerste Divisie het exclusieve recht voor live wedstrijden, samenvattingen en internet. De televisiezender gaat, net als SBS6 dat in het afgelopen seizoen deed op vrijdagavond, samenvattingen van alle gespeelde wedstrijden op televisie uitzenden.

Via de website DeWedstrijden.tv worden ook samenvattingen van de gespeelde wedstrijden aangeboden. Verder ook de mooiste doelpunten, interviews, persconferenties, webcams, webTV, statistieken, analyses en achtergronden.

Voor de Eredivisie heeft Talpa voor het komende seizoen uitsluitend het recht om samenvattingen uit te zenden. Over internetrechten zou het bedrijf in gesprek zijn.

De Eerste Divisie -vanaf komend seizoen dus Jupiler League genaamd- begint weer op 12 augustus.

Geactualiseerd: woensdag 19 juli 2006
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.