Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op internetten.nl helpen we jou ook te besparen op je internet en tv!
Vergelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Eerste jaar 'DOT EU' groot succes

Leestijd: 2 minuten

Het eerste jaar van de domeinnaam .eu is een groot succes. Dit meldde de Europese Commissie woensdag. Er zijn al meer dan 2,5 miljoen domeinnamen eindigend op .eu geregistreerd.
 
In nog geen jaar tijd is .eu wereldwijd al op zes na de meest gebruikte domeinnaam. Alleen .com, .net, .org, .info, .de en .uk zijn populairder. Vooral in Duitsland (795.000 eu-domeinnamen), Groot-Brittannnië (439.000) en in Nederland (320.000) is veel vraag naar websites eindigend op .eu.

DOMEINNAAM CHECKER
Een .eu-domeinnaam registreren gaat snel en makkelijk. U kunt het online met een paar muisklikken doen. De enige voorwaarde is dat u in de EU woont. 

U kiest gewoon een naam en voert deze in op de Domeinnaamchecker op Internetten.nl. Indien de naam nog vrij is, kunt u deze online registreren (bestellen) bij een zogeheten 'geaccrediteerd registrator' oftewel een officiële .eu registrar zoals Argeweb bijvoorbeeld.

Bij deze provider kost het vastleggen van een .eu naam € 18,95 voor 1 jaar. Registreert u uw naam voor 2 jaar, dan betaalt u € 17,95. Vijf jaar vastleggen kost € 14,95. Deze tarieven zijn exclusief BTW, op Internetten.nl staan alle prijzen inclusief BTW. 

Er zijn behoorlijk grote verschillen in de tarieven die providers vragen voor het registreren van domeinnamen met de extensie eu. Zo betaalt u bij de goedkoopste circa 10 euro en bij de duurste bijna 60 euro per jaar. Goed vergelijken loont dus!  

Geactualiseerd: maandag 27 juli 2020
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.