Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op internetten.nl helpen we jou ook te besparen op je internet en tv!
Vergelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Einde Film1 in Nederland

door Els Werkman Leestijd: 2 minuten

Het doek valt! Film1 stopt per 1 augustus 2019 met uitzenden in Nederland. Er was al eerder bekend gemaakt dat Sony Pictures ging stoppen met het verkopen van Film1 via haar Nederlandse distributeurs (bijvoorbeeld KPN, T-Mobile en Ziggo). Nu blijkt dat dit ook geldt voor het eigen online-abonnement, waar recent nog hard aan gewerkt werd. 

film1.png

Film1 - Onderspit door filmrechten?

Er zijn grote verschuivingen gaande in de (online) televisiewereld. Het lijkt er op dat Film1 één van de eerste echte slachtoffers is. Uit publicaties op bijvoorbeeld MediaNieuws, Nu.nl en Tweakers zou je kunnen concluderen dat het niet kunnen verwerven van voldoende filmrechten om alle zendtijd te vullen Film1 de nekslag heeft gegeven. Er zijn nogal wat kapers op de kust: Amazon (Prime), Netflix en Videoland vissen in dezelfde vijver. Disney gaat later dit jaar haar eigen streamingdienst Disney+ beginnen en heeft vermoedelijk daarom de uitzendrechten van haar films ingetrokken. Sony Pictures Entertainment heeft vier televisiekanalen en een filmstreamingdienst. De televisiekanalen zijn in ieder geval per 1 augustus niet meer bereikbaar; wanneer de streamingdienst offline gaat is nog niet helemaal duidelijk. Sony heeft nog niet officieel gereageerd op vragen. 

Bestaande klanten

Heb je een Film1 abonnement? Dan is nog niet helemaal bekend wat er gaat gebeuren. Ziggo kondigde wel als eerste aan per direct te stoppen met de verkoop van het Film1 pakket. Op 1 augustus wordt het uitzenden gestaakt, klanten krijgen nog meer informatie.

Filmdienst

Film1 is een oude dame, de eerste streaming filmdienst. Ooit begonnen als FilmNet (1985), overgegaan in Canal+ (1997) en in 2006 verder gegaan als Film1 en Sport1. Sony Pictures Entertainment kocht Film1 in 2015 van Liberty Global, naar verluidt als voorwaarde voor het goedkeuren van de fusie tussen Ziggo en Vodafone. Film1 toont oude en nieuwe films, met naar keuze een on demand pakket en/of een voorgeprogrammeerd aanbod. Zonder reclame, op tv of laptop/telefoon, en ook in de andere EU-landen.

Geactualiseerd: maandag 17 juni 2019

Els Werkman
Els Werkman Sitemanager Telecom

Als sitemanager telecom ben ik verantwoordelijk voor alle informatie op de telecomvergelijkers. Ik ben telecomspecialist. Weet alles over de telecomproducten en diensten die op Bellen.com en Internetten.nl vergeleken worden. Voordat ik bij de Bencom Group in dienst kwam heb ik van 1996 tot 2006 bij een grote mobiele provider gewerkt. En een jaar bij een kleine zakelijke telecom aanbieder. Hierdoor ben ik  inmiddels meer dan 25 jaar werkzaam op de telecommarkt. En kan daardoor met recht een expert genoemd worden.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.