Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op internetten.nl helpen we jou ook te besparen op je internet en tv!
Vergelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Einde gedoogbeleid aftapbaarheidsverplichting providers

Leestijd: 1 minuut

De overheid zal niet langer gedogen dat providers zich onttrekken aan de aftapbaarheidsverplichting, die sinds 15 april 2001 geldt.
Dat schrijft het ministerie van Verkeer en Waterstaat in een brief die naar een groot aantal Nederlandse internetaanbieders en hostingproviders is verstuurd.
Hoewel internetaanbieders al sinds april 2001 verplicht zijn om hun netwerk aftapbaar te maken, voldoet een aantal providers nog steeds niet aan die eis.

De verplichting is een voortvloeisel uit de nieuwe Telecommunicatiewet die al enkele jaren geleden in werking is getreden.
Er is al veel onrust ontstaan over deze aftapverplichting o.a. vanwege technische en financiële problemen t.a.v. de benodigde -dure!- apparatuur en de specificaties ervan. Ook in de politiek zijn diverse keren kamervragen gesteld; er zijn destijds aan de internetproviders ontheffingsmogelijkheden geboden, waarvan door 33 providers gebruik van is gemaakt.

Nadat vorig jaar providers verplicht werden hun netwerken aftapbaar te maken, is de overheid tot dusver nog zeer terughoudend opgetreden. Als reden werd de onbekendheid met het aftappen aangevoerd. Aan deze coulance-overwegingen zou nu dus een eind zijn gekomen.
Op Webwereld wordt een gedeelte van de brief aangehaald.

Geactualiseerd: maandag 27 juli 2020
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.