Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 20.00 uur
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Elf uur start inschrijving .EU domeinnamen

Leestijd: 2 minuten

Vandaag om 11 uur start de inschrijving voor .EU-domeinnamen. Volgens deskundigen is het dringen geblazen en is een snelle computer cruciaal.

De afgelopen maanden hebben duizenden partijen in de Europese Unie zich bij domeinregistratiebureaus ingeschreven voor een internetdomein eindigend op .eu. Merkhouders, bedrijven en overheden krijgen voorrang, particulieren zijn pas volgend jaar aan de beurt.  De aanvragen worden behandeld volgens het principe 'wie het eerst komt, die het eerst maalt.'

Eurid, het bureau dat de registratie coördineert, heeft de beperking ingesteld dat er vijf domeinen per seconden per IP-adres mogen worden ingediend.  Volgens Yourhosting, die voorregistraties regelt voor bedrijven en particulieren, hopen ze op die manier de omstandigheden voor iedereen gelijk te maken. Internetaanbieder NXS laat niets aan het toeval over en heeft de afgelopen maanden hele nieuwe software ontwikkeld om elke milliseconde zo optimaal mogelijk te gebruiken, zo schrijft het Financieele Dagblad. VIP Internet denkt dat het eu-domein potentie heeft om uiteindelijk uit te groeien tot het grootste internetdomein na .com.

Hoewel niemand nog weet hoe populair het eu-domein zal worden, nemen veel bedrijven het zekere voor het onzekere en proberen ze nu hun merken voor enkele tientjes per jaar vast te leggen.

De .EU-domeinnaam moet aan een aantal criteria voldoen. Zo moet de naam minimaal 2 karakters hebben (aa.eu) en alleen de volgende tekens bevatten: 'a-z', '0-9' en '-' . C&A kan dus niet, ook mag de naam niet beginnen of eindigen met een koppelteken -. De extensie .eu biedt creatievelingen wellicht ruimte om de verbeelding te laten werken. Zo zou er al iemand www.sn.eu willen registreren volgens Yourhosting.

Geactualiseerd: maandag 27 juli 2020
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie