Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op internetten.nl helpen we jou ook te besparen op je internet en tv!
Vergelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Elke pc te achterhalen op het internet

Leestijd: 2 minuten

Tadayoshi Kohno, een student aan de universiteit van Californie, heeft een manier ontdekt om  waarmee hij  iedere computer op het internet  kan identificeren. De techniek kan voor het ontmaskeren van anonieme websurfers gebruikt worden. Dit meldt Security.nl.

Kohno schrijft in zijn onderzoek: Er is een aantal methoden om van afstand een besturingssysteem te fingerprinten. Dat is het bepalen van besturingssystemen die door apparaten op het internet gebruikt worden. We hebben dit idee uitgewerkt tot het fingerprinten van de hardware, zonder dat het apparaat in kwestie hoeft mee te werken.

Bij de fingerprinting techniek wordt informatie in de TCP (Transmission Control Protocol) headers gebruikt om de "clock skew" van een computer te bepalen, die door kleine afwijkingen in de hardware veroorzaakt wordt. De technieken werkt zelfs als een computer duizenden kilometers ver weg is, er meerdere hops tussen het meetapparaat en de computer zelf zijn en is niet afhankelijk van de technologie waarmee verbinding met het internet gemaakt wordt.

De ontdekking van Kohno kan vergaande gevolgen hebben. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om een computer die via verschillende access points verbinding maakt, te identificeren en achterhalen. Computers die wisselende IP-adressen krijgen of achter Network Address Translation (NAT) zitten, zijn hierdoor niet meer anoniem, zo is te lezen op Security.nl.

Geactualiseerd: maandag 27 juli 2020
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.