Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Essent Kabelcom naar glasvezelsnelheid

Leestijd: 1 minuut

@Home wil bij 20.000 huishoudens een internetsnelheid van 100 megabit per seconde testen.

Na een succesvolle pilot in Boxmeer, waar 10.000 huishoudens kabelinternet van 10 megabit afnemen, wil Essent Kabelcom de proef uitbreiden. Het kabelbedrijf werkt hiervoor samen met de Finse leverancier van breedbandapparatuur Teleste.

De dataverbinding is symmetrisch, wat betekent dat gebruikers de volle bandbreedte van 100 Mbit in beide richtingen kunnen gebruiken. Bij ADSL (de A staat voor A-symmetrisch) is de uploadruimte in megabit per seconde meestal veel lager dan de downloadsnelheid.

Essent wilt nu ervaringen opdoen om 100 MBit 'Ethernet to the Home' (EttH) op termijn ook elders in Nederland aan te bieden. Gebruikers hebben geen modem meer nodig maar kunnen hun internetkabel zo in een Ethernet stopcontact stoppen. Ook is de afstand van de pc tot de centrale van de aanbieder niet meer van invloed op de snelheid.

Geactualiseerd: donderdag 25 juni 2020
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.