Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op internetten.nl helpen we jou ook te besparen op je internet en tv!
Vergelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Essent stelt netwerk beschikbaar

Leestijd: 1 minuut

Als eerste grote kabelbedrijf van Nederland stelt Essent Kabelcom haar netwerk beschikbaar aan een andere dan haar eigen Internet Service Provider @Home. Het Twentse bedrijf IntroWeb, dat al sinds lange tijd op onze site vermeld staat, heeft de primeur als concurrerende provider toegelaten te worden op het kabelnetwerk van Essent.
De partners beschouwen de samenwerking als een praktijkproef, ondermeer om knelpunten op te sporen en op te lossen.
Voorlopig levert IntraWeb nog geen Internet via de kabel aan particulieren. Naar verwachting zal op termijn ook de kabelmarkt geliberaliseerd worden; de politiek en de NLIP dringen er al geruime tijd op aan. De VECAI, het overkoepelend orgaan van de kabelbedrijven, onderzoekt momenteel de mogelijkheden.
De kabeltoegang via IntroWeb is vooral gericht op kleinere bedrijven die intensief internetten en in eerste instantie leverbaar in de gebieden van Enschede, Hengelo, Borne en Zenderen. Binnenkort zijn de tarieven en de specificaties terug te vinden op www.internetten.nl.
Geactualiseerd: woensdag 12 september 2001
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.