Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Vragen? De helpdesk is momenteel gesloten.
Wij zitten straks vanaf 9.00 uur weer voor u klaar!
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

FastXS wint van Fast-XS

Leestijd: 3 minuten

IBN Groep BV (Fast-XS) mag niet langer gebruikmaken van de handelsnaam Fast-XS. Dat heeft het kantonrechter in Enschede vandaag bekendgemaakt. De handelsnaam FastXS behoort volgens de rechter toe aan IC&S (was: FastXS) en mag niet in deze vrijwel identieke vorm worden gebruikt door IBN Groep BV.

IC&S maakte in het verleden gebruik van de handelsnaam FastXS voor haar hosting-activiteiten. Daarnaast gebruikt het Utrechtse bedrijf de naam FastXS voor zijn basisnetwerk (fastxs.net). Opdrachtgevers die van dit netwerk gebruikmaken, zijn onder andere Sanoma Uitgevers BV (onder meer playboy.nl en autoweek.nl), en Ilse Media BV (nu.nl). Naast virtual hosting doet IC&S ook aan installatie en beheer van  hostingplatformen en ontwikkeling van Open Source-software, met name Linux.  

Sinds september 2003 maakt het Enschedese bedrijf IBN Groep BV gebruik van de handelsnaam FAST-XS voor de verkoop van onder andere ADSL-abonnementen via de website FAST-XS.nl. Kantonrechter mr. H.J. Vos heeft het verdere gebruik van de naam Fast-XS door de IBN Groep BV verboden, op straffe van een dwangsom van tweeduizend euro voor iedere dag dat zij in strijd met dit verbod handelt. Het voeren van de handelsnaam Fast-XS is volgens het kantongerecht “verwarrend” voor het publiek en daarom in strijd met artikel 5 van de Handelswet, zo laat IC&S via een persbericht  weten. 

Of het inderdaad "verwarrend" voor het publiek is, valt te betwisten.  Op de website van het bedrijf IC&S staat namelijk: U kent de webhostingservice van IC&S waarschijnlijk onder de naam FastXS. Al meer dan 3 jaar biedt IC&S namelijk onder deze naam haar webhostingservices. Echter, met de integratie van internet binnen de bedrijfscultuur maken vele van onze afnemers zowel gebruik van de diensten van FastXS als van IC&S. Mede als gevolg hiervan hebben wij besloten deze dienst met het openen van onze nieuwe website binnen de services van IC&S te laten vallen. De helpdesk is echter nog steeds bereikbaar via helpdesk@fastxs.nl.

In het virtual hostingoverzicht op Internetten.nl staat het bedrijf echter nog wel steeds onder de naam FASTXS met verouderde pakketgegevens. Kennelijk voelde FASTXS niet de noodzaak de pakketgegevens via de door ons verstrekte inlognaam aan te passen. De laatste wijzigingen dateren namelijk van februari 2002.... 

FAST-XS heeft het zwaar te verduren deze dagen! Afgelopen zaterdag kwam de ADSL-provider ook al onder vuur te liggen in het VARA-programma ‘Kassa’. Sommige mensen die een ADSL-verbinding hadden aangevraagd,  klaagden over de lange wachttijd van de aansluiting. Ook de snelheid en de service van de helpdesk zou  te wensen overlaten. Fast-XS heeft laten weten dat ze niet verwacht hadden dat zoveel mensen zich zouden aanmelden. Ze hebben capaciteitsproblemen en zijn druk om deze op te lossen. Jammer, en een gemiste kans dat ze niet in het programma aanwezig wilden zijn om e.e.a. uit te leggen!

Aan Internetten.nl heeft FAST-XS laten weten dat de problemen zo snel mogelijk opgelost zullen worden en spoedig tot het verleden gaan behoren. Voor meer reacties -ook van de provider zelf- zie ons Forum.

Update 27 januari
Op de website van FAST-XS is vandaag gepubliceerd dat men niet accoord is met de uitspraak van de kantonrechter in Enschede en dat men in hoger beroep gaat. Tot de uitspraak in hoger beroep er is, zal er zeker nog gebruik gemaakt worden van de naam FAST-XS, zo laat de Klantenservice weten.

Geactualiseerd: maandag 27 juli 2020
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie