Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Vergelijk alle deals
Vergelijk alle
Black Friday
deals
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

FOX vanaf 19 augustus in Nederland

door Jeanet Woldring Leestijd: 2 minuten

Vanaf 19 augustus krijgt Nederland er een nieuwe zender bij.  Fox International Channels Benelux begint dan met tv-zender FOX op het open net. De nieuwe zender is naast SD ook direct in HD beschikbaar en zal met name series, films en sportprogramma’s gaan uitzenden. De volledige programmering zal bekend worden gemaakt in augustus.

'FOX op 11'

FOX gaat de slogan ‘FOX op 11’ gebruiken. Het streeft daarbij dat de zender bij tv-aanbieders op positie 11 in de zenderlijst wordt geplaatst.

Fox International Channels Benelux heeft in ieder geval met Ziggo overeenstemming voor digitale doorgifte op voorkeuzepositie 11 weten te bereiken. Ziggo gaat FOX vanaf 19 augustus in SD en HD-kwaliteit aanbieden.

Het gaat bij de onderhandelingen tussen FOX en tv-aanbieders niet alleen over de doorgifte van het nieuwe open net-kanaal of de nieuwe betaalzenders FOX Sports Eredivisie en FOX Sports International. Vrijwel altijd gaat het over de doorgifte van alle kanalen van FOX International Channels Benelux. Hieronder vallen ook 24Kitchen, National Geographic Channel, Nat Geo Wild en FOXlife.

Sport, series en films

De programmering zal met name bestaan uit series, films en sportprogramma’s. De volledige programmering is  nog niet bekend maar wel weten we dat alle programma’s gericht zullen zijn op de doelgroep van Fox: mannen en vrouwen boven de 12 jaar.

Eredivisie Live nu Fox Sports Eredivisie

Naast de introductie van de nieuwe zender heeft Fox per 1 augustus de uitzendrechten van Eredivisie Live overgenomen. Vanaf deze datum heet het Fox Sports Eredivisie.

Geactualiseerd: woensdag 31 juli 2013

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.