Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op internetten.nl helpen we jou ook te besparen op je internet en tv!
Vergelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Freedom gaat glasvezel aanbieden via T-Mobile glasvezel

door Els Werkman Leestijd: 2 minuten

Goed nieuws voor mensen die niet bij de 256 ‘founding members’ zitten. Vanaf januari 2021 wordt de nieuwe internetprovider Freedom ook actief op het glasvezelnetwerk van T-Mobile. Er loopt momenteel een grote ‘beta-test’ met mensen die zich al eerder aangemeld hebben. Zo’n zeer kleine startgroep is belangrijk om de beoogde klantenservice en klantbeleving te kunnen waarborgen. freedominternetlogo.jpg

T-Mobile glasvezel

Dat Freedom kiest voor T-Mobile glasvezel is niet zo verwonderlijk. T-Mobile is in 2019 begonnen met de aanleg van een eigen glasvezelnetwerk en biedt daarmee tegenwicht aan bijvoorbeeld KPN. T-Mobile wil glasvezel aanbieden tegen transparante en gunstige tarieven. Waar mogelijk kunnen Freedom klanten volgend jaar gebruik gaan maken van dit 1 gigabit snelle netwerk. Het internetpakket dat Freedom gaat verkopen zal € 49 per maand gaan kosten.

Wie is Freedom?

Freedom is opgericht door een aantal oud-medewerkers van XS4ALL en draagt internetvrijheid, privacy, databescherming en veiligheid hoog in het vaandel. Dit waren ooit de grondbeginselen van XS4ALL. Omdat deze partij opgaat in KPN vreest men dat deze beginselen verdwijnen. Voor mensen die bewust bezig zijn met veiligheid en privacy is internet van Freedom dus binnenkort een mogelijk alternatief.

Freedom is vanaf november 2019 in een kalm tempo bezig met het opstarten en uitbreiden van haar aanbod. Vanaf april 2020 werden de eerste internetverbindingen uitgerold. Televisie kijken (via Canal Digitaal) is vanaf 20 mei mogelijk. Bellen werd op 21 juli toegevoegd aan het portfolio. Bijna elke maand komen er opties bij: de aanschaf van een modem en installatie door monteur bijvoorbeeld. Op het gebied van internet werkt Freedom al samen met regionale glasvezelaanbieders Cambrium en E-fiber, voor telefonie is dit Voys.

Als het voor iedereen mogelijk wordt klant te worden, kun je de diensten van Freedom ook vergelijken op Internetten.nl.

Geactualiseerd: donderdag 10 september 2020

Els Werkman
Els Werkman Sitemanager Telecom

Als sitemanager telecom ben ik verantwoordelijk voor alle informatie op de telecomvergelijkers. Ik ben telecomspecialist. Weet alles over de telecomproducten en diensten die op Bellen.com en Internetten.nl vergeleken worden. Voordat ik bij de Bencom Group in dienst kwam heb ik van 1996 tot 2006 bij een grote mobiele provider gewerkt. En een jaar bij een kleine zakelijke telecom aanbieder. Hierdoor ben ik  inmiddels meer dan 25 jaar werkzaam op de telecommarkt. En kan daardoor met recht een expert genoemd worden.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.