Gratis, objectief en onafhankelijk internet vergelijken
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Freedom gaat glasvezel aanbieden via T-Mobile glasvezel

door Els Werkman

Goed nieuws voor mensen die niet bij de 256 ‘founding members’ zitten. Vanaf januari 2021 wordt de nieuwe internetprovider Freedom ook actief op het glasvezelnetwerk van T-Mobile. Er loopt momenteel een grote ‘beta-test’ met mensen die zich al eerder aangemeld hebben. Zo’n zeer kleine startgroep is belangrijk om de beoogde klantenservice en klantbeleving te kunnen waarborgen. freedominternetlogo.jpg

T-Mobile glasvezel

Dat Freedom kiest voor T-Mobile glasvezel is niet zo verwonderlijk. T-Mobile is in 2019 begonnen met de aanleg van een eigen glasvezelnetwerk en biedt daarmee tegenwicht aan bijvoorbeeld KPN. T-Mobile wil glasvezel aanbieden tegen transparante en gunstige tarieven. Waar mogelijk kunnen Freedom klanten volgend jaar gebruik gaan maken van dit 1 gigabit snelle netwerk. Het internetpakket dat Freedom gaat verkopen zal € 49 per maand gaan kosten.

Wie is Freedom?

Freedom is opgericht door een aantal oud-medewerkers van XS4ALL en draagt internetvrijheid, privacy, databescherming en veiligheid hoog in het vaandel. Dit waren ooit de grondbeginselen van XS4ALL. Omdat deze partij opgaat in KPN vreest men dat deze beginselen verdwijnen. Voor mensen die bewust bezig zijn met veiligheid en privacy is internet van Freedom dus binnenkort een mogelijk alternatief.

Freedom is vanaf november 2019 in een kalm tempo bezig met het opstarten en uitbreiden van haar aanbod. Vanaf april 2020 werden de eerste internetverbindingen uitgerold. Televisie kijken (via Canal Digitaal) is vanaf 20 mei mogelijk. Bellen werd op 21 juli toegevoegd aan het portfolio. Bijna elke maand komen er opties bij: de aanschaf van een modem en installatie door monteur bijvoorbeeld. Op het gebied van internet werkt Freedom al samen met regionale glasvezelaanbieders Cambrium en E-fiber, voor telefonie is dit Voys.

Als het voor iedereen mogelijk wordt klant te worden, kun je de diensten van Freedom ook vergelijken op Internetten.nl.

Els Werkman

Sitemanager Telecom
Els Werkman
Ik ben Els. Sinds 2008 werk ik voor de Bencom Group. Mijn specialisme is telecommunicatie, vandaar dat je mijn naam ziet terugkomen bij artikelen over telecom gerelateerde zaken.

Reageren

Google ReCaptcha
Beveiligd met reCAPTCHA Privacy - Voorwaarden

Navigatie