Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Freedom - voor iedereen!

door Els Werkman Leestijd: 2 minuten

De nieuwe internetprovider Freedom is in eerste instantie gestart met een kleine testgroep klanten. Die test is geslaagd. Daarom kan vanaf 30 september 2020 iedereen klant worden bij Freedom Internet.

Logo freedom

 Freedom Internet voor iedereen in Nederland

Tot vandaag konden alleen 'Freedom Founding Members' internet bestellen bij Freedom. Deze groep mensen heeft de start van Freedom financieel mogelijk gemaakt. Inmiddels is Freedom klaar voor meer klanten en kan iedereen een contract afsluiten. Freedom begon met alleen internet, bellen en televisie behoort nu ook tot de mogelijkheden. Klanten die hun internetpakket 1 jaar vooruitbetalen krijgen 1 maand korting.

Verschillende netwerken

Freedom biedt internet aan via drie (soorten) netwerken. Via het DSL netwerk van KPN (internet € 47 per maand), via regionale glasvezelaanbieders (internet € 49 per maand) en via het landelijke glasvezel netwerk van KPN (internet vanaf € 59). Hier komt vanaf januari 2021 ook het landelijke glasvezelaanbod van T-Mobile bij (dat netwerk wordt nog aangelegd). 

Aanvullende diensten

  • Televisie wordt geleverd via Canal Digitaal, vanaf € 15,95 per maand.
  • Bellen kost € 5 per maand. Er is geen starttarief. Je betaalt € 0,09 per minuut.
  • Alle klanten krijgen een vast IPv4 en IPv6 adres.
  • Je bepaalt zelf of je de Freedom FRITZ!Box of jouw eigen modem gebruikt. Bij de keuze voor een eigen modem krijg je € 2 korting per maand op het abonnement. 

Wie is Freedom?

Freedom is opgericht door een aantal oud-medewerkers van XS4ALL en draagt internetvrijheid, privacy, databescherming en veiligheid hoog in het vaandel. Dit waren ooit de grondbeginselen van XS4ALL. Omdat deze partij opgaat in KPN vreest men dat deze beginselen verdwijnen. Voor mensen die bewust bezig zijn met veiligheid en privacy is internet van Freedom een mogelijk alternatief.

Freedom is vanaf november 2019 in een kalm tempo bezig met het opstarten en uitbreiden van haar aanbod. Vanaf april 2020 werden de eerste internetverbindingen uitgerold. Televisie kijken (via Canal Digitaal) is vanaf 20 mei mogelijk. Bellen werd op 21 juli toegevoegd aan het aanbod. Bijna elke maand komen er opties bij: de aanschaf van een modem en installatie door monteur bijvoorbeeld. Op het gebied van internet werkt Freedom al samen met regionale glasvezelaanbieders Cambrium en E-fiber, voor telefonie is dit Voys. Vanaf 30 september 2020 kan iedereen klant worden.

Geactualiseerd: donderdag 1 oktober 2020

Els Werkman
Els Werkman Sitemanager Telecom

Als sitemanager telecom ben ik verantwoordelijk voor alle informatie op de telecomvergelijkers. Ik ben telecomspecialist. Weet alles over de telecomproducten en diensten die op Bellen.com en Internetten.nl vergeleken worden. Voordat ik bij de Bencom Group in dienst kwam heb ik van 1996 tot 2006 bij een grote mobiele provider gewerkt. En een jaar bij een kleine zakelijke telecom aanbieder. Hierdoor ben ik  inmiddels meer dan 25 jaar werkzaam op de telecommarkt. En kan daardoor met recht een expert genoemd worden.

Je kunt me ook op Poliswijzer tegenkomen. Ik ben Wft-gediplomeerd Adviseur Zorg.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.