Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op internetten.nl helpen we jou ook te besparen op je internet en tv!
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Gebruik nieuwe Internet Protocol groeit bij providers

door Jeanet Woldring Leestijd: 2 minuten

Internetproviders bereiden zich steeds meer actief  voor op het in gebruik nemen van de nieuwe adresreeks IPv6. Dat blijkt uit periodiek onderzoek dat TNO uitvoert voor het ministerie van Economische Zaken, Landbouw & Innovatie.

Door een groeiend gebruik van het internet raakt de huidige wereldwijde voorraad IPv4-internetadressen (Internet Protocol versie 4) binnen enkele maanden op. Volgens minister Verhagen ontstaan niet direct onoverkomelijke problemen voor consumenten als de IPv4 nummers op zijn. 

"Het internet blijft werken, maar voor een verdere groei van internet is een snelle uitrol van IPv6 wel van belang. Zeker in landen in Azië gaat de uitrol snel, omdat het aantal internetgebruikers daar explosief toeneemt. Willen we na 2011 bijvoorbeeld kunnen bellen via internet met iemand in China die alleen gebruikt maakt van IPv6 , dan moeten de servers en routers in Nederland vervangen zijn om IPv6 te kunnen gebruiken," aldus Verhagen.

Het ministerie heeft onder meer door het oprichten van de Taskforce IPv6 meegeholpen om de markt bewust te maken van de noodzaak snel over te schakelen op IPv6. Om zelf ook het goede voorbeeld te geven staat IPv6 sinds kort ook op de 'pas toe of leg uit'-lijst van Open Standaarden. De uitrol van IPv6 zal daarmee versneld worden, omdat het Rijk bij de aanschaf van nieuwe ICT-apparatuur uit moet gaan van apparatuur die IPv6 compatibel is. 

Daarnaast krijgt de IPv6 taskforce dit jaar van EL&I een extra injectie om zich meer te kunnen concentreren op de ondersteuning van de uitrol van IPv6 binnen het bedrijfsleven, MKB en overheidsorganisaties.

Veel internetproviders, waaronder vooral de groten en de mobiele operators, zijn inmiddels bezig met het introduceren van IPv6 in hun netwerk. Sinds de vorige meting is er nu één provider die grootschalig IPv6 aanbiedt aan consumenten. Wilt u weten wie dit is en hoever andere providers zijn? Internetten.nl en Totaalwijzer vermelden de IPv6-kenmerken van aanbiedingen voor internettoegang. Lees meer
 

Geactualiseerd: maandag 27 juli 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.