Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Vergelijk alle deals
Vergelijk alle
Black Friday
deals
Vragen? De helpdesk is momenteel gesloten.
Wij zitten morgen vanaf 9.00 uur weer voor u klaar!
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Geen afsluitkosten meer bij Abel Telecom

Leestijd: 2 minuten

Abel Telecom rekent met ingang van 16 oktober geen afsluitkosten meer bij contractbeëindiging. Zowel bij de internet-  als de 'internet + bellen' abonnementen hoeven nieuwe klanten geen dertig euro afsluitkosten  meer te betalen wanneer zij na het contractstermijn opzeggen.

Wat zijn afsluitkosten?
Onder afsluitkosten worden die kosten verstaan die providers rekenen wanneer u na het contractstermijn uw abonnement opzegt. Slechts enkelen berekenen deze kosten, eigenlijk voornamelijk degenen die breedband aanbieden via netwerkleverancier BBned. De hoogte van die afsluitkosten varieert. Zo vraagt QuickNet € 39,   Concepts ICT € 74,95 en   Fiberworld en DIS Telecom € 77,35. Solcon, die in het verleden ook afsluitkosten berekende, is van het systeem afgestapt. En per ingang van 16 oktober volgt Abel Telecom dit voorbeeld.

'Verborgen kosten' meegenomen in jaarbedrag
Afsluitkosten, ook wel opzeg- of ontkoppelingskosten genoemd, worden op onze vergelijkingssites sinds eind augustus meegenomen in het jaarbedrag van de TOP 5 internetabonnementen én Internet+Bellen. Deze min of meer verborgen extra kosten vindt u onder het kopje 'Eenmalige kosten', waaronder Internetten.nl niet alleen entree- aansluit- administratie- en verzendkosten verstaat, maar ook afsluitkosten.

Voorheen werden afsluitkosten alleen in de detailinformatie van het abonnement geplaatst als opmerking. Vanwege vele e-mailtjes en klachten van bezoekers hebben we besloten deze kosten mee te nemen in het jaarbedrag. Hierdoor worden ongewenste verrassingen achteraf voorkomen. Niet iedere provider is namelijk even duidelijk in het weergeven ervan. Zo vermelden sommigen slechts in 'kleine lettertjes' dat bij opzegging 'een redelijke vergoeding' in rekening gebracht wordt. Allesbehalve transparant dus.

Abel Telecom weer prominent in TOP 5 
Uit het feit dat Abel Telecom nu geen afsluitkosten meer berekent, blijkt dat Bencom's maatregel binnen twee maanden de eerste vruchten afgeworpen heeft. Uit ervaring is gebleken dat providers er veel aan gelegen is TOP 5 posities te bezitten. En dat is Abel gelukt: in de ranglijst zijn de pakketten prominent vertegenwoordigd bij alle snelheidscategorieën in de TOP 5. Ondanks de verhoging van de installatiekosten van € 75 naar € 85. Dit zijn optionele kosten en worden derhalve niet meegenomen in het jaarbedrag. Ook de borgtarieven voor modems zijn verhoogd (met vijf euro), evenals de eenmalige aansluitkosten van een telefoonlijn. Wie geen KPN-abonnement heeft, betaalt nu éénmalig € 79,95 in plaats van € 53,55. Daarentegen zijn de maandelijkse abonnementskosten van Abel Comfort, Pro 8Mb en Max 20 Mb verlaagd. Klik hier voor meer informatie over de nieuwe actietarieven die geldig zijn tot het eind van deze maand. 

Geactualiseerd: woensdag 5 augustus 2020
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie