Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 20.00 uur
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Geliefden en huisdieren populaire wachtwoorden

Leestijd: 1 minuut

Internetgebruikers gebruiken nog altijd makkelijk te raden wachtwoorden, zoals de naam van hun huisdier of partner. Dit meldt belangenbehartiger Safe Internet Foundation.

Ondanks steeds meer aandacht voor de noodzaak van veilige wachtwoorden, heeft volgens een Brits onderzoek 75% van de ondervraagden een wachtwoord dat met familie, vrienden of bijzondere data te maken heeft. Zo gebruikt 21% een bijnaam, 15% een verjaardag, 15% naam van een huisdier, 14% naam van een familielid, 7% een bijzondere datum en 2% het woord "wachtwoord" als wachtwoord. 33% van de ondervraagden liet tevens weten voor al hun log-ins hetzelfde wachtwoord te gebruiken, terwijl 25% dit bijna altijd doet. Het is niet verrassend dat mensen hun geliefden en huisdier als wachtwoord kiezen, aangezien men vaak problemen heeft om willekeurige karakters te onthouden, zo laat Hugo Bottelier van Visa Europe  weten.

Geactualiseerd: maandag 27 juli 2020
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie