Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 20.00 uur
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Genomineerden Webwijzer Award 2003

Leestijd: 2 minuten

De tien genomineerden voor de Webwijzer Award 2003 voor de beste overheidswebsite van Nederland zijn vandaag bekendgemaakt. Ieder jaar worden door burger@overheid hiervoor prijzen uitgereikt.  Bij het bepalen van de nominaties wordt de kwaliteit van Nederlandse Overheidswebsites beoordeeld op basis van gebruiksvriendelijkheid, algemene en bestuurlijke informatie, dienstverlening en participatie.

De genomineerde websites voor de vakjury zijn, in alfabetische volgorde: 
  
- www.arnhem.nl 
- www.dongen.nl 
- www.helmond.nl 
- www.limburg.nl 
- www.minfin.nl
- www.opta.nl 
- www.rotterdam.nl 
- www.rijnland.net  
- www.senter.nl 
- www.uvt.nl 
  
Uit deze genomineerden zal de vakjury de winnaar kiezen. Dit jaar vormt het Forum van burger@overheid, uitgebreid met een expert van Advies Overheid.nl, de vakjury. De winnaar van de prijs ontvangt, net als de winnaar van de publieksprijs, een cheque ter waarde van 10.000 euro. Deze dient besteed te worden aan het verbeteren van de website. 
 
Er is ook weer een publieksprijs. Iedere burger kon de afgelopen weken zijn of haar favoriete overheidswebsite aanmelden via de site van burger@overheid en deze een waarderingscijfer (1-10) geven en de reden waarom men de website goed vindt. Het 2000-koppige publiekspanel van burger@overheid selecteert uit de genomineerden de winnaar. De genomineerde websites voor de publieksprijs zijn, in alfabetische volgorde: 
  
- www.aalburg.nl
- www.amsterdam.nl 
- www.amf.nl
- www.demaaswerken.nl
- www.dongen.nl 
- www.dordrecht.nl
- www.ede.nl
- www.roermond.nl 
- www.rotterdam.nl
- www.tilburg.nl/stekelenburg 
  
De Webwijzer Award 2003 zal worden uitgereikt door de minister voor Bestuurlijke Vernieuwing en Koninkrijksrelaties, Thom de Graaf, op 19 februari 2004 in De Doelen in Rotterdam tijdens een manifestatie voor overheidsprofessionals: Kennismarkt Elektronische /Andere Overheid.  
 
De Webwijzer Award is in 1998 door het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties ingesteld en wordt sinds vorig jaar uitgereikt door burger@overheid. Doel is overheidsorganisaties te stimuleren tot het maken en beheren van kwalitatief goede websites.

Geactualiseerd: maandag 27 juli 2020
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie