Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op internetten.nl helpen we jou ook te besparen op je internet en tv!
Vergelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Gevaarlijke internetworm actief!

Leestijd: 1 minuut

Virusalert, de dienstverlener op internet die in een zeer vroeg stadium informatie geeft over nieuwe virussen, waarschuwt voor Mydoom. De internetworm heeft de status: gevaarlijk! 

Mydoom is een internetworm die zich verspreidt via e-mail en via het peer 2 peer netwerk van Kazaa. Alle eigenschappen van het e-mailbericht variëren, waardoor het lastig te herkennen is. Het icoontje van het bijlagebestand is meestal die van een tekstbestand, ook is het een .exe, .pif, .cmd, .scr of .zip bestand. De worm wordt geactiveerd door dit bestand handmatig te openen.

Na installatie wordt een backdoor geinstalleerd, op poort 3127 wordt gewacht op instructies van de virusschrijver. Uit te voeren acties zouden kunnen zijn:
* Het vastleggen van toetsbord-aanslagen
* Het openen en verwijderen van geinstalleerde software c.q. bestanden.

Alle grote antvirusfabrikanten geven deze worm een highrisk kwalificatie.
Updates van DAT-bestanden, herkenningsbestanden voor geinstalleerde Antivirus-software, zijn volop verkrijgbaar. Virusalert adviseert  deze updates z.s.m. te installeren.

De laatste keer -en enige keer vorig jaar-  dat Virusalert een virus de status "Hoog risico" meegaf, was in juni 2003 voor BugBear.

Meer informatie: virusalert.nl

Geactualiseerd: dinsdag 27 januari 2004
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.