Gratis, objectief en onafhankelijk internet vergelijken
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Glasvezelgebruik stijgt fors in Noord-Nederland

door Jeanet Woldring

Het afgelopen jaar is het glasvezelgebruik in de noordelijke provincies aanzienlijk gestegen met bijna vijftig procent. Dat laat Reggefiber weten. De provincie Drenthe gaat hiermee aan kop. Bijna één op de drie huishoudens maakt hier gebruik van een eigen glasvezelaansluiting.

Drenthe koploper

Inmiddels beschikken 60.000 huishoudens in Drenthe over een eigen glasvezelaansluiting in huis. In de provincie zijn 25 plaatsen, waaronder Meppel, Beilen, Zuidlaren, Roden en Westerbork voorzien van glasvezel. 

Rondom Emmen is het gebruik van glasvezel het hoogst, hier maakt bijna de helft van de huishoudens al gebruik van de aansluiting. En dit aantal blijft groeien, want de komende tijd worden ook Coevorden, Emmen-Zuid en Hoogeveen-West aangesloten op het glasvezelnetwerk van Reggefiber.

Friesland en Groningen

Van de noordelijke provincies volgt Friesland op de tweede plek. Eén op de vijf huishoudens beschikt hier over een eigen glasvezelaansluiting. Hiervan is Leeuwarden voor maar liefst 82% voorzien van het netwerk. Groningen volgt op plek drie met glasvezelaansluitingen in Leek, Tolbert en Marum.

Noord-Brabant

Wat het zuiden van Nederland betreft, is het glasvezelnetwerk in Noord-Brabant  het afgelopen jaar met 22 procent gegroeid. Van deze provincie is bijna een kwart verglaasd. Met name de regio Eindhoven is koploper in deze ontwikkeling. Inmiddels ligt er al ruim 3800 kilometer glasvezelkabel van Reggefiber in de Brabantse bodem.

Wil je ook snel internet via glasvezel? Controleer via onze postcodecheck of internet via glasvezel beschikbaar is op jouw adres. Vergelijk Alles-in-1 op Totaalwijzer.nl.

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie