Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Vergelijk alle deals
Vergelijk alle
Black Friday
deals
Vragen? De helpdesk is momenteel gesloten.
Wij zitten morgen vanaf 9.00 uur weer voor u klaar!
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Glasvezelgebruik stijgt fors in Noord-Nederland

door Jeanet Woldring Leestijd: 2 minuten

Het afgelopen jaar is het glasvezelgebruik in de noordelijke provincies aanzienlijk gestegen met bijna vijftig procent. Dat laat Reggefiber weten. De provincie Drenthe gaat hiermee aan kop. Bijna één op de drie huishoudens maakt hier gebruik van een eigen glasvezelaansluiting.

Drenthe koploper

Inmiddels beschikken 60.000 huishoudens in Drenthe over een eigen glasvezelaansluiting in huis. In de provincie zijn 25 plaatsen, waaronder Meppel, Beilen, Zuidlaren, Roden en Westerbork voorzien van glasvezel. 

Rondom Emmen is het gebruik van glasvezel het hoogst, hier maakt bijna de helft van de huishoudens al gebruik van de aansluiting. En dit aantal blijft groeien, want de komende tijd worden ook Coevorden, Emmen-Zuid en Hoogeveen-West aangesloten op het glasvezelnetwerk van Reggefiber.

Friesland en Groningen

Van de noordelijke provincies volgt Friesland op de tweede plek. Eén op de vijf huishoudens beschikt hier over een eigen glasvezelaansluiting. Hiervan is Leeuwarden voor maar liefst 82% voorzien van het netwerk. Groningen volgt op plek drie met glasvezelaansluitingen in Leek, Tolbert en Marum.

Noord-Brabant

Wat het zuiden van Nederland betreft, is het glasvezelnetwerk in Noord-Brabant  het afgelopen jaar met 22 procent gegroeid. Van deze provincie is bijna een kwart verglaasd. Met name de regio Eindhoven is koploper in deze ontwikkeling. Inmiddels ligt er al ruim 3800 kilometer glasvezelkabel van Reggefiber in de Brabantse bodem.

Wil je ook snel internet via glasvezel? Controleer via onze postcodecheck of internet via glasvezel beschikbaar is op jouw adres. Vergelijk Alles-in-1 op Totaalwijzer.nl.

Geactualiseerd: dinsdag 22 april 2014

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie