Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op internetten.nl helpen we jou ook te besparen op je internet en tv!
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Gratis draadloos internet in Leiden

Leestijd: 2 minuten

Internetprovider Demon gaat via het draadloze netwerk van de Stichting Wireless Leiden gratis Internet aanbieden, zo is vandaag bekend gemaakt op het Euroforum WiFi congres in Amsterdam. Hiervoor zullen op drie knooppunten in het Leidse netwerk toegangspoorten naar de Internetdienst van Demon worden ingericht.

Het samenwerkingsverband is bedoeld als een proef waarmee beide partijen ervaring kunnen opdoen met het leveren van snel Internet over een WiFi netwerk. "Het netwerk van Wireless Leiden is qua opzet een van de meest geavanceerde ter wereld en daarmee voor ons een heel interessante testomgeving," zegt Jurgen Hof, directeur sales & marketing van Demon.

Ook de Stichting Wireless Leiden is blij met de samenwerking. "Gratis kunnen internetten via het draadloze netwerk staat boven aan het lijstje van wensen van onze gebruikers," zegt Jasper Koolhaas, voorzitter van de Stichting. "Bovendien hebben we in Demon een partner met wie we ook een aantal technische puzzels kunnen oplossen."

Demon Internet is een 'full-service' internetprovider gespecialiseerd in het aanbieden van geïntegreerde oplossingen voor de zakelijke en particuliere gebruiker op het gebied van internettoegang, hosting, managed security en VPN-oplossingen.

De Stichting Wireless Leiden bouwt een goedkoop, snel, draadloos netwerk voor Leiden en omgeving op cooperatieve basis. Het is een zelfstandig netwerk dat technisch naadloos aansluit op Internet. Wireless Leiden heeft geen winstoogmerk en richt zich op de infrastructuur en niet op de diensten.

Beide partijen buigen zich nu samen over de internetmogelijkheden. Momenteel heeft het netwerk in Leiden een dekking van ongeveer 50%. Men wil dit percentage optrekken tot 100%. Ook wil men in de toekomst een snelle en stabiele verbinding hebben. Deze laat nu nog wel wat te wensen over, maar door het maken van toegangspoorten naar de backbone van Demon op drie knooppunten zal de verbinding sterk worden verbeterd.

Geactualiseerd: maandag 27 juli 2020
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.