Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op internetten.nl helpen we jou ook te besparen op je internet en tv!
Vergelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Groningen krijgt, na Amsterdam, de tweede Internet Exchange van Nederland

Leestijd: 2 minuten

Het gaat om een knooppunt waar de infrastructuur van vele aanbieders van internetverbindingen samenkomt.

Het is een uitwisselplaats tussen grote providers, maar het biedt ook een snelle en voordelige internettoegang aan bedrijven. Voor de ontwikkeling van de exchange werken de gemeente en Rijksuniversiteit Groningen samen met de telecombedrijven KPN, Essent Kabelcom, Versatel en Telfort.

Volgens de Groningse wethouder van economische zaken K. Schuiling (VVD) is de Internet Exchange een belangrijke voorwaarde voor het vestigingsklimaat voor internetbedrijven. Hij verwacht dat de Groningen Internet Exchange in het tweede kwartaal volgend jaar kan beginnen.

ICT-centrum

Schuiling maakte een en ander maandagavond bekend bij de officiële start van de bouw van een nieuw centrum voor informatie- en communicatietechnologie bij de Rijksuniversiteit Groningen, de zogenaamde Zernikeborg.

De komst van de Internet Exchange naar Groningen en de Zernikeborg passen in het beleid van de gemeente Groningen om de informatie- en communicatietechnologie (ICT) krachtig te bevorderen.

Mede dankzij de aanwezigheid van Rijksuniversiteit, centra van KPN Telecom en Essent Kabelcom is de ICT-sector de belangrijkste bron van nieuwe werkgelegenheid in Groningen.

In Nederland is op dit moment één Internet Exchange operationeel, de AMS-IX in Amsterdam. In Enschede wordt gewerkt aan een derde Internet Exchange, de zogeheten ND-IX (Nederlands-Duitse Internet Exchange).

Bron: ANP/IPB via NU.nl
Geactualiseerd: dinsdag 12 december 2000
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.