Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op internetten.nl helpen we jou ook te besparen op je internet en tv!
Vergelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Grote veranderingen Ziggo digitale tv

door Jeanet Woldring Leestijd: 2 minuten

Er gaat op televisiegebied nogal wat veranderen bij Ziggo. Dat blijkt uit de nieuwe TV-strategie van het kabelbedrijf.  Nieuwe pakketten, meer HD, een iPad app, een nieuwe afstandsbediening en de invoering van ‘pay-per-event’.

Meer HD ten koste van analoge kanalen
Ziggo wil het digitale aanbod aantrekkelijker maken ten koste van het analoge pakket. Vanaf juni verdwijnen 5 van de 30 analoge zenders. Zo ontstaat er meer ruimte voor digitale kanalen, waaronder ook H(igh) D(efinition)-kanalen. Alle zenders van de Nederlandse omroepen, RTL en SBS worden HD. Verder bevatten alle pakketten standaard Interactieve Televisie. Dat wil zeggen dat men gebruik kan maken van bijvoorbeeld uitzending Gemist en films kan kiezen uit de Video On Demand catalogus.

Drie tv-abonnementen
Daarnaast gaat Ziggo de pakketstructuur versimpelen. Momenteel is er een standaard televisieabonnement, plus een digitaal Totaal pakket, opgebouwd uit vijf themapakketten. Verder is er nog een HD-pakket en 3 verschillende interactieve abonnementen. 

Straks zijn er nog maar drie abonnementen: standaard (€ 16,95 p/mnd), plus (€ 24,95 p/mnd) en extra (€ 29,95 p/mnd). Naast de drie nieuwe televisiepakketten blijft er voor de abonnee de mogelijkheid om zich extra te abonneren op Eredivisie Live, Film1, Sport1, Film1/Sport1 en Erotiek.

Ziggo verwacht dat veel van de 1,2 miljoen analoge klanten zullen overstappen. In totaal heeft de kabelaar 3 miljoen klanten.

Lees meer over de toekomstvisie van Ziggo en over 'Het Grote TV-Onderzoek'

Geactualiseerd: donderdag 25 juni 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.