Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Hoe is het met de proef: Internet via het stopcontact?

Leestijd: 2 minuten

N.a.v. ons nieuwsartikel op 19 juli 2001 vermelden we hierbij de huidige stand van zaken ten aanzien van Nuon's proef.

Op www.digistroom.nl werd 15 Feb 2002 het volgende nieuwsbericht geplaatst:
`De eerste resultaten van een proef van energiebedrijf Nuon, dat 'internet via het stopcontact' aanbiedt, kunnen bemoedigend worden genoemd.

Met de proef moet worden vastgesteld of het technisch haalbaar is om internet via het elektriciteitsnetwerk aan te bieden. Het experiment vindt plaats in de Arnhemse wijk Rijkerswoerd.

Onderzocht wordt of Digistroom een alternatief kan zijn voor internet via de kabel en de snelle telefoonlijn (ADSL). Tijdens het begin van het project waren er nogal wat vertragingen omdat installateurs zich de techniek nog eigen moesten maken. Inmiddels zijn er 180 huishoudens aangesloten en reageren gebruikers enthousiast.

Ná de proef wordt besloten of het zinvol is om verder te gaan met het testen van de Digistroom-techniek. Pas als Nuon zeker weet dat de techniek werkt op al haar elektriciteitsnetten, wordt nagegaan of het economisch haalbaar is om Digistroom te gaan aanbieden aan Nuon-klanten.`

Volgens de WebWereld Bijlage van deze week wil Nuon in april bekijken of het zinvol is de techniek verder te gaan testen. Pas als ze ervan overtuigd zijn dat het op elk elektriciteitsnet toe te passen is, zullen ze besluiten of het economisch ook haalbaar is om het aan klanten aan te bieden. Als het aangeboden gaat worden, zullen de eerste aansluitingen pas eind dit jaar volgen. Sowieso behoort niet het hele land tot het werkgebied van NUON. Alleen Noord-Holland, Zuid-Holland, Flevoland, Friesland en Gelderland komen in aanmerking voor internet via het stopcontact. Om commerciële redenen zullen ook eerst de stedelijke gebieden in deze regio’s aan de beurt komen. Overigens verwacht het energiebedrijf wel een goedkoper product aan te bieden dan bijvoorbeeld de prijs van een ADSL-abonnement.

In het Forum van Digistroom zijn reacties van proefpersonen te lezen. Ook wordt er op deze site uitgelegd hoe internet via het stopcontact werkt.

Geactualiseerd: donderdag 30 juli 2020
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.