Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op internetten.nl helpen we jou ook te besparen op je internet en tv!
Vergelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Hoe kijken we over twintig jaar televisie?

door Jeanet Woldring Leestijd: 2 minuten

Internettelevisie zal in de komende 15 tot 20 jaar de traditionele televisie voorbij gaan, als je dat meet in het aantal gekeken uren. We zitten nu in de beginfase. Dat zegt Joris Evers, de topman van Netflix over online video op de NOS.

Lineaire televisie, waarbij programma's achter elkaar worden geprogrammeerd, wordt dan iets als de faxmachine. 'Toen het er kwam was het fantastisch, want je stopte een papiertje in een apparaat en aan de andere kant van de wereld kwam het eruit, maar nu hebben we e-mail.'

Internettelevisie staat nu nog in de kinderschoenen. De beeldkwaliteit is inmiddels beter dan die van traditionele televisie, maar internet-tv is op dit moment nog minder makkelijk dan het zappen tussen verschillende kanalen. Daar werken we aan, aldus de topman.

Geoblocking

De NOS meldt verder dat de Europese Commissie deze maandeen voorstel heeft ingediend waarmee het mogelijk moet worden om diensten als Netflix mee te nemen op vakantie of op reis. Als je nu in Duitsland bent, krijg je daar het lokale aanbod en in Polen krijg je helemaal niks te zien. Dit wordt geoblocking genoemd, waarbij diensten per land worden geleverd. De commissie wil dit gaan veranderen, waardoor je overal in Europa hetzelfde aanbod krijgt. Het Europees Parlement en de 28 lidstaten moeten zich nog over het voorstel buigen.

Geactualiseerd: donderdag 30 juli 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.