Gratis, objectief en onafhankelijk internet vergelijken
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Hoe kijken we over twintig jaar televisie?

door Jeanet Woldring 1 reactie

Internettelevisie zal in de komende 15 tot 20 jaar de traditionele televisie voorbij gaan, als je dat meet in het aantal gekeken uren. We zitten nu in de beginfase. Dat zegt Joris Evers, de topman van Netflix over online video op de NOS.

Lineaire televisie, waarbij programma's achter elkaar worden geprogrammeerd, wordt dan iets als de faxmachine. 'Toen het er kwam was het fantastisch, want je stopte een papiertje in een apparaat en aan de andere kant van de wereld kwam het eruit, maar nu hebben we e-mail.'

Internettelevisie staat nu nog in de kinderschoenen. De beeldkwaliteit is inmiddels beter dan die van traditionele televisie, maar internet-tv is op dit moment nog minder makkelijk dan het zappen tussen verschillende kanalen. Daar werken we aan, aldus de topman.

Geoblocking

De NOS meldt verder dat de Europese Commissie deze maandeen voorstel heeft ingediend waarmee het mogelijk moet worden om diensten als Netflix mee te nemen op vakantie of op reis. Als je nu in Duitsland bent, krijg je daar het lokale aanbod en in Polen krijg je helemaal niks te zien. Dit wordt geoblocking genoemd, waarbij diensten per land worden geleverd. De commissie wil dit gaan veranderen, waardoor je overal in Europa hetzelfde aanbod krijgt. Het Europees Parlement en de 28 lidstaten moeten zich nog over het voorstel buigen.

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.

Reacties (1)

Geplaatst door: Jan de Vries ()

Interessant, ik kijk graag naar Netflix!

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie