Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op internetten.nl helpen we jou ook te besparen op je internet en tv!
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Hulp aan scholen bij keuze provider

Leestijd: 2 minuten


Scholen zijn vanaf 1 januari volgend jaar zelf verantwoordelijk voor hun internetvoorziening. Het huidige gezamenlijke contract met NLtree loopt dan af.

Om de inkoop van internetdiensten en de overstap naar een andere internetprovider te vergemakkelijken, is de website Ispwijzer.nl opgezet. Hier kunnen scholen informatie vinden over internetproviders en internetdiensten. 

ISPWijzer is op verzoek van het ministerie van OCW ingericht door Stichting Ict op School en Stichting Kennisnet. Hierdoor hoopt men het aanbod en de voorwaarden van de providers doorzichtiger te maken.

Stichting Ict op School en de branchevereniging voor internetproviders (NLIP)  hebben onlangs een kwaliteitsregeling opgesteld die scholen moet helpen bij de keuze van een internetprovider. In de kwaliteitsregeling van Stichting Ict op School en de  NLIP staat onder meer vastgelegd wat een school mag verwachten van een provider. Dit kan gaan over de aangeboden diensten, de service die een school mag verwachten en hoe er wordt omgegaan met klachten. De NLIP zal zich ontfermen over klachten.

Om uit de grote hoeveelheid ISP’s de juiste aanbieders te kiezen, staat er op de website een Online Tool Internet Services (OTIS). Hierop vindt men aanbieders (thans nog slechts een twintigtal, maar men verwacht meer)  die de kwaliteitsregeling hebben onderschreven. Via OTIS kan met één druk op de knop bij verschillende ISP’s informatie of een offerte opgevraagd worden, waarna met één of meerdere ISP’s een contract afgesloten kan worden.

Internetten.nl adviseert de scholen die al heel goed weten wat ze willen én weten op welke selectiecriteria gelet moet worden, de postcodecheck op deze vergelijkingssite te doen en op basis hiervan een keuze te maken.

Geactualiseerd: donderdag 30 juli 2020
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.