Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Vragen? De helpdesk is momenteel gesloten.
Wij zitten straks vanaf 9.00 uur weer voor u klaar!
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

In 2005 gaat 15 procent switchen van provider

Leestijd: 2 minuten

Internetgebruikers blijven de voorkeur geven aan ADSL boven kabel. Men denkt weliswaar dat beide breedbandvormen even duur zijn, maar ADSL verbindingen zijn 'sneller en vooruitstrevender'. 15% van de huishoudens gaat in 2005 switchen van provider. Althans, dit blijkt uit recent onderzoek van Heliview.

Verschillende onderzoekers, verschillende resultaten 
Het aandeel ADSL is in 2004 gegroeid van 24% naar 37%, terwijl kabelinternet een matige groei doormaakte van 28% naar 31%. Deze cijfers staan in schril contrast tot de onlangs gepubliceerde resultaten van het Centraal Bureau voor de Statistiek. CBS, de verantwoordelijke instantie voor de nationale officiële statistieken schat de marktaandelen heel anders in: slechts 20% ADSL en 30 % kabel. Welk onderzoeksbureau moeten we nu geloven?

Terwijl kabelinternetters ADSL en kabelinternet van gelijkwaardige kwaliteit vinden, waarderen ADSL gebruikers de 'eigen' ADSL verbinding veel beter dan kabelinternet, aldus het Heliview onderzoek. In hetzelfde onderzoek, waarbij 1200 mensen telefonisch ondervraagd zijn, worden ook alle grote internet providers met elkaar vergeleken. Wanadoo en Het Net zijn veruit de meest spontaan genoemde providers. Analoge internetgebruikers noemen vooral ook Zonnet, waarbij Heliview zich afvraagt of dit zo blijft  na de naamswijziging naar Versatel. Van alle grote providers zijn @Home klanten het meest tevreden. Zowel het dienstenaanbod als de stabiliteit van de verbinding worden positief gewaardeerd.  Chello klanten zijn minder tevreden met de helpdesk service en Zonnet/ Versatel klanten met de snelheid van de verbinding.

Keuzecriteria 
Waarop mensen hun keuze baseren, verandert enigszins. Weliswaar zijn nog steeds de kosten het belangrijkste  om voor een provider te kiezen,  maar steeds meer huishoudens kiezen ook op basis van de positieve ervaringen van anderen. 

Concurrentie en combi-aanbiedingen voor internet, telefonie en digitale televisie
Heliview: De concurrentie in de markt voor internettoegang blijft dus enorm, zeker als blijkt dat 15% van de huishoudens in 2005 een andere provider verwacht in te schakelen. Het aanbieden van meerdere diensten zoals telefonie en internet kan een succesfactor betekenen in deze markt. Vooral nu uit onderzoek van Heliview blijkt dat meer dan een kwart van de huishoudens met een PC interesse toont in een gecombineerd aanbod voor internet, telefonie en digitale televisie. Bij een dergelijk aanbod denkt een ruime meerderheid (52%) aan KPN als aanbieder.

Geactualiseerd: donderdag 30 juli 2020
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie