Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Vragen? De helpdesk is momenteel gesloten.
Wij zitten maandag vanaf 9.00 uur weer voor u klaar!
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Internet only stijgt naar bijna 20 procent in 2020!

door Margot Meendering Leestijd: 3 minuten

Door het vele thuiszitten dankzij corona is er meer tijd om je internet- en tv-abonnement onder de loep te nemen. Wij hebben onderzoek gedaan naar de populariteit van verschillende pakkettypen in de afgelopen 5 jaar. Om alvast een tipje van de sluier op te lichten: Internet Only wordt populairder, in 2020 koos bijna 20 procent van onze bezoekers dit type pakket. Zit jij nog goed bij je provider?

onderzoek-pakket-internet-only.png
Pakketsoorten

Er zijn op Internetten.nl vier soorten pakketten te onderscheiden. Dit zijn Internet Only, Internet + TV, Internet + Bellen en Alles-in-1. Je kunt op Digitelevisie.nl ook Tv-Only pakketten vergelijken.

Onderzoek naar type abonnementen

Wij hebben onderzoek gedaan naar de verschillende type abonnementen in de afgelopen 5 jaar. De keuzes van onze bezoekers zijn naast elkaar gelegd en onderverdeeld in pakkettypes. Op basis hiervan kun je zien welke pakketsoort het populairst is of waar de interesse afneemt. De resultaten hiervan vind je in onderstaande grafiek.

populariteit-internetpakketten.png

Tv-abonnement

Sinds 2018 is er een daling te zien in de keuze voor een los tv-abonnement. Tegelijkertijd zien we een stijging in de combinatie internet & tv. Hiervoor kunnen verschillende oorzaken aangewezen worden. Zo kan het vaak niet uit om een los tv-abonnement af te sluiten. Bij Ziggo kost zo’n abonnement bijvoorbeeld € 19,95 per maand. Neem je dan het goedkoopste internet only pakket erbij, in dit geval Youfone voor € 30 per maand. Dan betaal je € 49,95 per maand. Neem je een pakket van Youfone ínclusief interactieve televisie dan betaal je € 43 per maand. Meer voor minder dus! 

Internet Only

Het afgelopen jaar zien we ook een stijging bij Internet Only. Meer mensen kiezen voor een pakket zonder interactieve tv. De populariteit van streamingdiensten zoals Netflix, Disney+ en NLZIET groeit en daardoor hebben mensen minder behoefte aan een tv-abonnement. Ook het goedkoper worden van mobiele abonnementen speelt mee. Mensen hebben minder behoefte aan een abonnement voor vaste telefonie.

Alles-in-1

Bij de interesse in Alles-in-1 pakketten zien we dezelfde trend als bij internet + tv. In 2016 koos ruim 47 % van onze bezoekers voor zo’n pakket. In 2020 was daar nog zo'n 43 % van over. De interesse neemt dus licht af sinds 2017. Deze daling is te verklaren door de groeiende populariteit van streamingdiensten en de afnemende interesse voor vaste telefonie. Daarover later meer. 

Vaste telefonie

In de grafiek zie je dat de interesse in vast bellen sinds 2016 afneemt. In 2020 is een lichte stijging te zien, dit kan te verklaren zijn door de coronacrisis. Mensen zijn meer met elkaar gaan bellen. De Telecommonitor van de ACM laat dezelfde daling zien en ook een lichte stijging in 2020. Mobiel bellen wordt steeds goedkoper. Bijna alle providers bieden bundels aan met onbeperkt belminuten en sms’jes. Hierdoor vervalt voor veel mensen de behoefte om een abonnement voor vast bellen af te sluiten.

alles-in-1-vergelijken.PNGConclusie

De afgelopen vijf jaar zien we diverse wijzigingen in de interesse voor verschillende pakkettypen. In 2016 kozen veel meer mensen voor een abonnement met vaste telefonie dan afgelopen jaar. Sinds 2020 lijkt Internet Only in opmars te zijn. De verwachting is dat deze trend zich ook in 2021 voortzet. Ben je benieuwd of vaste telefonie nog bij jou past? Op Bellen.com kun je mobiele abonnementen vergelijken. Wil je liever wel vaste telefonie? Gebruik dan de vergelijker op Internetten.nl om erachter te komen welk abonnement het beste bij jou past. 

En twijfel je of je nog tradioneel televisie wilt kijken? Bekijk dan alle streamingdiensten.
 

Geactualiseerd: vrijdag 25 februari 2022

Margot Meendering
Margot Meendering Online content marketeer

Margot was tot juni 2022 werkzaam als Online productspecialist Telecom bij Internetten.nl. Door het verwerken van de producten en diensten in onze vergelijkingen is Margot snel telecom expert geworden. Daarnaast heeft ze ervaring opgedaan in het ondersteunen van onze klanten via de klantenservice. Ze weet hierdoor veel van vaste en mobiele telecom zaken. Vandaar dat je haar naam nog kunt tegenkomen bij telecom gerelateerde artikelen en nieuwsberichten.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie