Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op internetten.nl helpen we jou ook te besparen op je internet en tv!
Vergelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Internet op de CES

Leestijd: 2 minuten

Consumenten elektronica is een breed begrip, maar eigenlijk gaat het tegenwoordig allemaal om apparaten die met het internet verbonden zijn. Het veilig houden van deze verbindingen blijkt steeds meer een uitdaging. Startups proberen op dit vlak allemaal een klein stukje markt te veroveren. Ook het gemakkelijker maken van het verbinden is iets waar de kleine bedrijfjes gretig op inspelen.

Veilige steentjes

keezel-router.jpg

Een Nederlands bedrijf probeert met de Keezel een makkelijke manier om je verbinding te beveiligen op de markt te brengen. Het apparaatje maakt een verbinding met een openbaar netwerk en zet een tunnel op waar al het verkeer doorheen gaat, zodat de rest van het netwerk het niet meer kan zien. Het apparaatje fungeert tegelijkertijd ook als powerbank voor je telefoon. Voor 109 dollar kun je een Keezel bestellen, helaas wel pas vanaf maart. Bij deze bestelling krijg je ook gratis toegang tot VPN diensten voor een jaar.

Internet met de snelheid van het licht

Misschien niet helemaal met de snelheid van het licht, maar wel via het licht. Het bedrijf Basic6 heeft het gepresteerd om een internet signaal via de gewone ledlampen in een huis te verspreiden. deze techniek zal niet zo snel op de markt komen, maar is wel veelbelovend. Dit maakt bijvoorbeeld ook dekkende netwerken mogelijk in huizen waar dat nu lastig is. Je hebt overal licht in je huis, dat is met wifi soms nog wel lastig.

Geactualiseerd: donderdag 30 juli 2020
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.