Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op internetten.nl helpen we jou ook te besparen op je internet en tv!
Vergelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Internetadressen bijna op. Nou en?

door Jeanet Woldring Leestijd: 2 minuten

De internetadressen zijn bijna op. Van de traditionele adressen is sinds februari de wereldwijde voorraad leeg. In Azië is de regionale voorraad inmiddels ook uitgeput en voor Europa wordt dit in 2012 verwacht. Nou en, horen we u denken. Hoe alarmerend is dat voor mij?

Wel, vanaf dat moment kunnen bedrijven en internetproviders geen nieuwe adressen meer krijgen. Hierna raken binnen enkele maanden de interne voorraden van de internetproviders leeg, waarna ook consumenten en het MKB geen nieuwe adressen meer kunnen krijgen. Het einde van het huidige groeimodel van het internet is in zicht...

Internet Protocol versie 6
Gelukkig is IPv6 in het leven geroepen. Met behulp van dit nieuwe protocol is een veelvoud aan IP-adressen beschikbaar, waardoor alle nieuwe apparaten* aangesloten kunnen worden. Dit levert echter nogal wat rompslomp op. Het probleem is dat de twee systemen niet direct met elkaar kunnen communiceren en het overgrote deel van de bestaande hardware zoals modems en routers IPv6 ook niet snapt. Dat wil zeggen dat sites die straks enkel vanaf een IPv6-adres werken, niet op elke computer toegankelijk zijn. Om die reden spoort de Stichting IPv6 bedrijven en instanties aan om zo snel mogelijk over te stappen op het nieuwe systeem.

Internetten.nl bereikbaar via IPv6?
Op dit moment is Internetten.nl via een IPv6 verbinding bereikbaar op het volgende subdomein: https://ipv6.internetten.nl/. Vanaf begin volgend jaar zullen alle website's van Bencom bereikbaar zijn via IPv6. Terremark, aan wie wij de hosting (cloud computing) van ons vergelijkingsimperium hebben toevertrouwd, heeft aangegeven vanaf begin 2012 een volwaardige IPv6 verbinding te bieden.

Weten of u al een IPv6-adres heeft?
Sinds deze week kunt u het testen op onze vergelijkingssite Internetten.nl. Via de IPv6-test ontdekt u onmiddellijk welk adres(sen) u momenteel gebruikt om te surfen op het internet.

Hoever is uw provider?
Sinds januari vermelden Internetten.nl en Totaalwijzer.nl de IPv6-kenmerken van abonnementen voor internettoegang. Bij alle providers kunt u zien in hoeverre zij maatregelen hebben genomen om de internettoegang voor hun klanten ook in de toekomst te garanderen. Klik op de naam van de provider om in de detailinformatie om de IPv6-geschiktheid  te zien.

* nieuwe apparaten met een internetverbinding: niet alleen desktop computers, laptops, tablets en smartphones, maar ook televisies en in de toekomst wellicht uw koelkast en energiemeter.

Zie ook: IPv6 en de groei van het internet

Geactualiseerd: vrijdag 5 februari 2021

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.