Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op internetten.nl helpen we jou ook te besparen op je internet en tv!
Vergelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Internetgebruik 18 procent gegroeid in 2011

door Jeanet Woldring Leestijd: 2 minuten

In 2011 groeide het gebruik van internet in Nederland met 18 procent.Een klein deel van deze groei wordt veroorzaakt door de toename van het aantal internetters. De grootste groei zit in tijd die men doorbrengt op internet.  In 2010 was dat nog 8,3 uur per week, maar in 2011 lag dat op 9,8 uur, oftewel 84 minuten per dag.

Cijfers
De cijfers zijn afkomstig uit de Media Standaard Survey, het gezamenlijk onderzoek van JIC STIR, SKO, NLO en NOM, waarin het gebruik van achtereenvolgens internet, televisie, radio en print wordt vastgesteld. Dat onderzoek is in 2011 voor het eerst uitgevoerd door TNS Nipo onder ruim 5.300 personen van 13 jaar of ouder. 

Ruim 87 procent internetgebruikers
JIC STIR berekent het internetgebruik door het aantal surfers te vermenigvuldigen met het aantal surfuren. Per week telt Nederland 136 miljoen surfuren in 2011 tegen 115 miljoen in 2010, een toename van 18 procent.  Slechts 2 procent wordt verklaard door de toename van het aantal surfers. Dit aantal ging van 11,9 miljoen naar 12,1 miljoen. Inmiddels behoort ruim 87 procent  van de mensen van 13 jaar of ouder tot de surfpopulatie.

Gemiddelde surftijd
De rest van de volumegroei wordt verklaard door de toename van de gemiddelde surftijd. Die liep op van 8,3 uur per week in 2010 naar 9,8 uur in 2011. Binnen de surfpopulatie is de gemiddelde surftijd 11,2 uur. Hier zijn de niet-surfers buiten beschouwing gelaten.

Jongeren meest op internet
De leeftijdsgroep 13-34 jaar is het meest op internet: 14,6 uur. Dat is 6 procent meer dan in 2010. In de oudere leeftijdsgroepen liggen de groeipercentages ver boven de 30 procent, maar is de gemiddelde surftijd wat lager. De 35-49 jarigen surfen gemiddeld 10,4 uur per week en de 50-plussers 5,9 uur.

Geactualiseerd: donderdag 22 maart 2012

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.