Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op internetten.nl helpen we jou ook te besparen op je internet en tv!
Vergelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Internetgebruik blijft toenemen

Leestijd: 1 minuut


De tijd die websurfers gemiddeld op het internet doorbrengen, neemt nog steeds sterk toe. Dat blijkt uit een onderzoek van Nielsen/Netratings.

Het gemiddelde internetgebruik in Nederland is het laatste half jaar met 11 procent gestegen tot ruim 8 uur per maand. Deze stijging heeft ongetwijfeld te maken met de forse groei van de breedbandaansluitingen. Wereldwijd steeg het aantal DSL-verbindingen met 29 procent.

Duitsland en Zweden zijn koplopers met een groei van 22 procent in zes maanden tijd. In Duitsland brengen internetters nu gemiddeld 10 uur per maand on line door en in Zweden 8 uur. De situatie in Frankrijk is vergelijkbaar met die van Nederland. In Groot-Brittannië steeg het internetgebruik met 4,5 procent tot 7,5 uur. Alleen in Spanje en Italië is het internetgebruik licht afgenomen (gemiddeld 2 procent). In Hong Kong steeg de gemiddelde tijd die on line wordt doorgebracht in zes maanden met 10 procent van ruim 14 naar bijna 16 uur per maand.

Geactualiseerd: dinsdag 17 december 2002
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.