Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op internetten.nl helpen we jou ook te besparen op je internet en tv!
Vergelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Grote internetproviders verhogen de prijzen: hoe kun je alsnog geld besparen?

door Ӕde de Jong Leestijd: 2 minuten

KPN, Ziggo en Delta gaan de prijzen van hun internet- en tv-abonnementen flink verhogen. T-Mobile deed dat begin dit jaar al. Ze maken namelijk meer kosten en berekenen deze door aan de consument. Wat kun je hieraan doen? We zetten de opties voor je op een rij.

Bij de vier grootste internetproviders gaan de prijzen van de pakketten tussen de 6 en 9 procent omhoog. Ze verhogen de prijzen omdat hun kosten aanzienlijk zijn gestegen, vanwege de inflatie en de energieprijzen. Door deze kosten zijn de salarissen van hun werknemers ook omhooggegaan. En dat berekenen providers door aan de consument.

Overstappen naar een goedkopere provider

Gelukkig zijn er aantal dingen die je kunt doen om je internetrekening betaalbaar te houden. Veel kleinere internetproviders zijn op dit moment een stuk goedkoper dan de grote vier. In deze dure tijden loont het dus om over te stappen. In onze vergelijker staan de goedkoopste internetpakketten altijd bovenaan.

Regelmatig overstappen is een goede manier om je internetkosten binnen de perken te houden. Internetproviders voeren namelijk inflatiecorrecties door bij bestaande klanten, terwijl ze potentiële nieuwe klanten juist kortingen bieden. Door regelmatig over te stappen profiteer je hiervan. 

Pakket wijzigen

Maar dat is niet het enige. Je abonnementskosten kunnen ook omlaag als je genoegen neemt met wat minder extra’s. Als je internet en televisie bij dezelfde provider afneemt, kun je bijvoorbeeld de pakketten met extra televisiezenders opzeggen. Dat scheelt enorm. Daarnaast kun je op abonnementskosten besparen door je internetsnelheid te verlagen. Je kunt in onze vergelijker filteren op 'Laagste prijs' of 'Internetsnelheid'.

Geactualiseerd: woensdag 12 juli 2023

Ӕde  de Jong
Ӕde de Jong Content marketeer

Ӕde is sinds begin 2023 werkzaam als content marketeer bij Gaslicht.com, Bellen.com en Internetten.nl. Hij is actief betrokken bij de websitecontent en het nieuws en zet zich dagelijks in om de complexe energie- en telecommarkt begrijpelijk te maken. Daarnaast is Ӕde verantwoordelijk voor het actualiseren van de websites.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.