Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op internetten.nl helpen we jou ook te besparen op je internet en tv!
Vergelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Internetten duurder geworden?

door Jeanet Woldring Leestijd: 2 minuten

Als je alleen een internetabonnement wilt afsluiten, ben je bij de grote providers een stuk duurder uit dan vroeger. Kon je vroeger voor 10 tot 15 euro in de maand al een ADSL verbinding krijgen, tegenwoordig ben je snel het dubbele kwijt. Dat concludeert belangenvereniging Coax naar aanleiding van een onderzoekje. Zijn de Alles-in-1 pakketten de belangrijkste oorzaak van de prijsstijging?

Coax had verwacht dat de prijs van internet zou dalen door concurrentie en efficiëntie voordelen, maar ziet het omgekeerde. In onderstaand lijstje is gekeken naar de goedkoopste abonnementen bij de grote providers, waarbij eenmalige kosten en kortingen buiten beschouwing zijn gelaten.

Wij hebben op Internetten.nl gekeken of dit inderdaad de goedkoopste internetabonnementen zijn en dat blijkt het geval:  

Bedrijf  Prijs/maand  Verbinding Snelheid down/up
Telfort   € 18,50  ADSL   8/1
Online   € 19,95  ADSL  10/1
Tele2  € 23,00  ADSL  20/1
Scarlet   € 30,41  ADSL  20/1
XS4ALL  € 30,50  ADSL  20/2
KPN   € 32,50  ADSL  10/2
Vodafone  € 32,50  Glasvezel  50/50
UPC   € 36,50  Kabel  50/2,5 & TV
Ziggo  € 39,95  Kabel  30/3 & TV

  
Het eerste dat opvalt is dat de kabelaars het duurste zijn en feitelijk geen puur internetproduct aanbieden. Ze horen dus eigenlijk niet thuis in het rijtje, stelt Coax. Bij de grote ADSL providers betaal je snel meer dan 30 euro per maand voor een verbinding. Alleen bij Online, Telfort en Tele2 kun je nog een verbinding krijgen voor onder de 25 euro per maand.

De prijs van een internetabonnement is de laatste jaren dus duidelijk gestegen. De belangrijkste oorzaak lijken de Alles-in-1 pakketten te zijn, veronderstelt de belangenvereniging. Volgens Coax zal het niet lang meer duren dat ook de laatste goedkope ADSL abonnementen, zoals die van Online en Telfort, niet meer verkrijgbaar zijn. "Je wordt dan welhaast gedwongen om voor een Alles-in-1 pakket te kiezen."

Wij, van Internetten.nl, durven gerust te stellen dat je nu al heel goed moet zoeken op de website van de provider om een internet only abonnement te vinden. En eigenlijk ben je ook een dief van je eigen portemonnee als je dat nog zou willen, nu je er bij KPN, onze oudste telecomprovider al een gratis telefoonaansluiting bij krijgt! 
 

Geactualiseerd: woensdag 5 augustus 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.