Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 20.00 uur
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Internetters stappen massaal over

Leestijd: 2 minuten

Het aantal kabelinternetgebruikers is ten opzichte van eind 2003 min of meer stabiel gebleven, ADSL groeit nog steeds. Dit blijkt uit een recent onderzoek van Heliview, dat  plaatsgevonden heeft onder ruim 1.000 huishoudens in Nederland.

De helft van het aantal internetters dat met een modem inbelt, kiest nog altijd vanuit kostenoogpunt voor dit type verbinding.  Een vijfde deel van deze gebruikers verwacht te switchen alsmede zelfs bijna een derde van de ISDN gebruikers. De "strijd" tussen kabelaars en ADSL aanbieders zet zich dus voort in 2004.

Uit de daling van de gemiddelde kosten aan breedband (van € 37,10 eind vorig jaar naar € 33,10 in het eerste kwartaal van dit jaar) blijkt direct de hevige prijsconcurrentie tussen kabel en ADSL. Op basis van het switchgedrag in het verleden blijkt dat vooral analoge en ISDN inbellers overstappen op ADSL. Kabelgebruikers hadden meestal nog geen internetaansluiting voor de huidige.

In 58% van de gevallen wordt ADSL gekozen voor snelheid; kabel blijft hierbij achter met 35%. Planet Internet heeft op dit moment het grootste aandeel, Wanadoo en Zon zijn sterk concurrerend.

De grootste verschillen tussen smallband- en breedbandgebruikers met betrekking tot de internettoepassingen liggen op het gebied van muziek downloaden, muziek luisteren en gaming; gemiddeld komt dit bij breedbandgebruikers drie keer zo veel voor.

Geactualiseerd: maandag 14 juni 2004
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie