Gratis, objectief en onafhankelijk internet vergelijken
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Internet tv`s vanaf volgende week op de markt

door Jeanet Woldring

Samsung wil zijn eerste platte televisies met internettoegang volgende week op de Nederlandse markt brengen. Philips introduceert zijn eigen concept Net TV volgende maand. Bij Sony staat het begin van de verkoop in maart of april gepland. Dat schrijft DigiTaal.

Hierdoor kunnen consumenten televisies kopen die op een gemakkelijke manier informatie van het internet tonen. Nieuws, YouTube, maar ook sites als die van Flickr (foto's) en de Nederlandse Spoorwegen (reisplanner) komen dan via de afstandsbediening binnen handbereik.

Met internet, draadloos of via een kabel, hopen de televisiefabrikanten de verkopen een nieuwe impuls te geven. In 2008 werden in Nederland ruim een kwart meer platte tv's verkocht.

Voor internettelevisie, ook wel Teletekst 2.0 genoemd, moeten kopers flink de portemonnee trekken. De goedkoopste modellen komen net onder de 1000 euro uit. Dit kan oplopen tot 2000 euro, of, afhankelijk van het beeldformaat, ver daarboven.

De variatie voor internettelevisie, ook wel Teletekst 2.0 genoemd is groot. Sony en Samsung kiezen er bijvoorbeeld voor om controle te houden over het internetaanbod. Gebruikers van de nieuwste Philips-tv's kunnen vrij surfen op het internet.

Bij Sony-toestellen is de informatievoorziening vooralsnog beperkt tot rss-readers voor nieuws en kalender-, alarm- en klokfuncties. Samsung mikt op meer toepassingen. Het concern hoopt binnenkort daarvoor ook samenwerkingsverbanden te sluiten met populaire Nederlandse sites. Philips heeft al diverse lokale partijen gestrikt, zoals Buienradar, Iens en de NS.

Volgens Emerce vreest de NOS  dat de huidige televisies met internetaansluiting meer kwaad dan goed zullen doen. 'Door gebrek aan standaardisatie zal de algemene acceptatie nog jaren duren.'

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie