Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op internetten.nl helpen we jou ook te besparen op je internet en tv!
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Internet tv`s vanaf volgende week op de markt

door Jeanet Woldring Leestijd: 2 minuten

Samsung wil zijn eerste platte televisies met internettoegang volgende week op de Nederlandse markt brengen. Philips introduceert zijn eigen concept Net TV volgende maand. Bij Sony staat het begin van de verkoop in maart of april gepland. Dat schrijft DigiTaal.

Hierdoor kunnen consumenten televisies kopen die op een gemakkelijke manier informatie van het internet tonen. Nieuws, YouTube, maar ook sites als die van Flickr (foto's) en de Nederlandse Spoorwegen (reisplanner) komen dan via de afstandsbediening binnen handbereik.

Met internet, draadloos of via een kabel, hopen de televisiefabrikanten de verkopen een nieuwe impuls te geven. In 2008 werden in Nederland ruim een kwart meer platte tv's verkocht.

Voor internettelevisie, ook wel Teletekst 2.0 genoemd, moeten kopers flink de portemonnee trekken. De goedkoopste modellen komen net onder de 1000 euro uit. Dit kan oplopen tot 2000 euro, of, afhankelijk van het beeldformaat, ver daarboven.

De variatie voor internettelevisie, ook wel Teletekst 2.0 genoemd is groot. Sony en Samsung kiezen er bijvoorbeeld voor om controle te houden over het internetaanbod. Gebruikers van de nieuwste Philips-tv's kunnen vrij surfen op het internet.

Bij Sony-toestellen is de informatievoorziening vooralsnog beperkt tot rss-readers voor nieuws en kalender-, alarm- en klokfuncties. Samsung mikt op meer toepassingen. Het concern hoopt binnenkort daarvoor ook samenwerkingsverbanden te sluiten met populaire Nederlandse sites. Philips heeft al diverse lokale partijen gestrikt, zoals Buienradar, Iens en de NS.

Volgens Emerce vreest de NOS  dat de huidige televisies met internetaansluiting meer kwaad dan goed zullen doen. 'Door gebrek aan standaardisatie zal de algemene acceptatie nog jaren duren.'

Geactualiseerd: donderdag 30 juli 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.