Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Vragen? De helpdesk is momenteel gesloten.
Wij zitten straks vanaf 9.00 uur weer voor u klaar!
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Internetverkeer groeit onstuimig

Leestijd: 1 minuut

Amsterdam Internet Exhange index breekt record van 25 Gigabit per seconde

De index van de Amsterdam Internet Exchange (AMS-IX), één van Europa's grootste onafhankelijke uitwisselplaatsen voor internetverkeer, heeft een recordhoogte van 25 Gigabit per seconde bereikt. Het internetverkeer dat via het platform van AMS-IX uitgewisseld wordt door de leden van de vereniging verdubbelde binnen de korte termijn van acht maanden, met een piek in de afgelopen vier maanden.

Op het AMS-IX platform hebben leden de mogelijkheid om internetverkeer uit te wisselen, het zogenaamde "peering". Alle grote Nederlandse en een groot aantal buitenlandse internet service providers zijn aangesloten op dit platform en hebben een eigen poort op de AMS-IX infrastructuur. Het exchange verkeer groeit al jaren sterk en maakte de afgelopen maanden een ongekende groei door, zodat nu dagelijks miljoenen Gigabit (circa 175 Tbyte per dag) aan dataverkeer uitgewisseld wordt.

De snelle groei van het exchange verkeer is met name toe te schrijven aan de groei van het aantal xDSL aansluitingen in Europa en het daarbij voortdurend opwaarderen van de snelheden van de gebruikers. Bovendien is er een sterke toename van het aantal internettoepassingen waarvoor veel bandbreedte vereist is, zoals videostreaming.

Geactualiseerd: donderdag 26 februari 2004
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie