Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op internetten.nl helpen we jou ook te besparen op je internet en tv!
Vergelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

InterNLnet overgenomen door BBned

Leestijd: 2 minuten

Internetprovider InterNLnet uit Nijmegen heeft een nieuwe eigenaar. De provider heeft overeenstemming bereikt over een strategische samenwerking met netwerkoperator BBned.

BBned uit Hoofddorp, dat breedbanddiensten aanbiedt aan internetproviders en telecombedrijven, heeft een onbekend bedrag neergeteld voor de provider, die zo'n twaalf jaar geleden één van de eersten was in Nederland. Telecom Italia is het moederbedrijf van BBned. Bij InterNLnet werken 68 mensen. De jaaromzet van het bedrijf ligt rond de negen miljoen.

De overname biedt volgens directeur Andries Mijnhardt van InterNLnet groeimogelijkheden. Dat is volgens Mijnhardt belangrijk om te kunnen blijven 'meespelen in de eredivisie' op de markt van internet, telefonie en internet. BBned is een van de spelers naast KPN. 

Ook KPN zou geïnteresseerd geweest zijn, maar omdat InterNLnet z'n zelfstandigheid niet wilde opgeven, werd gekozen voor BBned. De ervaring heeft geleerd, dat providers die overgenomen zijn door KPN stap-voor-stap hun zelfstandigheid moeten opgeven, zoals dat het geval was bij Freeler en HCC.

BBned heeft in InterNLnet een partner gevonden om direct en ook nieuwe eindgebruikersmarkten te benaderen. InterNLnet werkt al jaren samen met BBned. Sinds 2001 bieden de bedrijven gezamenlijk ADSL aan op de Nederlandse markt. In de loop der jaren hebben BBned en InterNLnet met elkaar diverse projecten opgepakt. Zo was InterNLnet in 2004 voor BBned de internetprovider waarmee zij ADSL 2+ heeft getest en in de markt gezet.

Vorig jaar zijn BBned en InterNLnet samen gestart met glasvezelactiviteiten in Amsterdam. Sinds eind juni hebben de bewoners van Osdorp via één kabel toegang tot een netwerk waarover telefonie, televisie en internet beschikbaar is. InterNLnet maakt hiervoor gebruik van het netwerk van Glasvezel Net Amsterdam. Momenteel is InterNLnet als internetprovider betrokken bij de ontwikkeling en het testen van VDSL, een opvolger van ADSL 2+.

Zie ook: Stappenplan naar Breedband

Geactualiseerd: woensdag 5 augustus 2020
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.