Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op internetten.nl helpen we jou ook te besparen op je internet en tv!
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Introweb neemt leiding in draadloos breedband

Leestijd: 3 minuten

De Amerikaans producent Navini Networks en Internet Service Provider IntroWeb hebben een deal gesloten van meer dan $ 20 miljoen om als een van de eerste in Europa het grootste draadloos breedband netwerk te ontwikkelen. Uniek is het principe van non-line-of-site; om verbinding te maken is er geen zicht op de antenne nodig. In eerste instantie richten beide bedrijven zich op kleinere plaatsen in Nederland en er zijn plannen om volgend jaar uit te breiden naar andere gebieden waar IntroWeb actief is.

IntroWeb heeft Navini’s Ripwave™ systeem uitgekozen om klanten te voorzien van breedband Internet, een plug en play modem en draadloos internet binnen het bereik van de centrale antenne. Met dit systeem, SkyAccess, is men “always on”, altijd on-line zonder de extra kosten van de telefoon. IntroWeb maakt hiermee breedband Internet mogelijk in gebieden waar geen kabel en ADSL beschikbaar is en komt.
IntroWeb zal in eerste instantie SkyAccess uitleveren in plaatsen met 2.000 tot 10.000 inwoners, tevens zal het in die plaatsen geleverd worden aan het midden- en klein bedrijf. De eerste uitrol van SkyAccess in Nederland heeft plaatsgevonden in Losser, een plaats met ongeveer 5.000 huishoudens. Losser had geen breedband internet en heeft nu de mogelijkheden van snel Internet om onder andere streaming video’s te downloaden.

In het komende jaar is IntroWeb van plan om 70 RipWave basis stations in het noorden en oosten van Nederland te plaatsen. Drie systemen staan er al en er zullen er snel meerdere volgen. “Het systeem van Navini sloot het beste aan bij onze wensen om mensen in kleinere plaatsen eenvoudig aan te sluiten op het Internet.”, aldus Arwin van Garderen, directeur IntroWeb. Het tempo van de uitrol wordt vooral bepaald door de plaatsing van de 30 tot 40 meter hoge antennes. Het bedrijf is daarbij afhankelijk van de medewerking van eigenaren van bestaande antennes, zoals mobiele operators, of van toestemming van gemeenten.

Navini is gevestigd in Richardson, Texas, het hart van de Telecom industrie. Navini Networks levert een gepatenteerd draadloos breedband Internetsysteem dat het antwoord is op de vraag naar snelle Internettoegang. Navini is opgericht door de succesvolle Silicon Valley ondernemer Wu-Fu Chen en industrie expert Dr. Guanghan Xu. Met het Navini systeem kan men op elke gewenste plek binnen het bereik van de centrale antenne toegang krijgen tot het Internet. Het Navini Networks’ Ripwave™ product bestaat uit een modem voor de klant (SkyModem), een basisstation en een management systeem en het werkt in de 2.3 GHz, 2.4 GHz, 2.5/2.6 GHz en 3.5 GHz band.

Geactualiseerd: vrijdag 14 februari 2003
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.