Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

ISOC in 2003 nieuwe beheerder .org-domeinen

Leestijd: 1 minuut

Internetdomeinen die op .org eindigen staan vanaf 2003 onder beheer van de Internet Society (ISOC). Dat meldde de internettoezichthouder ICANN gisteren. ISOC, een niet-commerciële organisatie van 11.000 computerexperts, maakte dit feit zelf overigens al op 14 oktober j.l. kenbaar. Tien andere organisaties waren ook in de race.

In januari 2003 geeft domeinmonopolist VeriSign het beheer door aan ISOC. VeriSign moest het .org-domein opgeven om verder te mogen met de financieel interessante .com-domeinen. ISOC heeft een nieuwe organisatie opgericht, Public Interest Registry, die het beheer gaat uitvoeren.

Het .org-domein was oorspronkelijk in het leven geroepen voor niet-commerciële internetadressen. Veel bedrijven hebben echter de laatste jaren een .org-domein gereserveerd om op zoveel mogelijk internetadressen bereikbaar te zijn.

Geactualiseerd: donderdag 30 juli 2020
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.