Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Vergelijk alle deals
Vergelijk alle
Black Friday
deals
Vragen? De helpdesk is momenteel gesloten.
Wij zitten morgen vanaf 9.00 uur weer voor u klaar!
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

ISPConnect: Webhosting nog te vaak onderbelicht

door Jeanet Woldring Leestijd: 2 minuten

Webhosting is bij veel mensen in en buiten de sector onderbelicht. Dat zegt branchevereniging ISPConnect Nederland. De branchevereniging voor de Nederlandse hostingsector wil daar definitief verandering in brengen door verder te professionaliseren en meer naar de voorgrond treden.

Dit staat in het werkplan ‘ISPConnect 2013’ dat vorige week tijdens de algemene ledenvergadering is besproken. In het plan staat onder meer dat de branchevereniging volgend jaar meer naar buiten zal treden als gesprekspartner voor de politiek, de ICT-industrie, de Stichting Internet Domeinregistratie Nederland (SIDN) en de media. 

Vooral bij die laatste groep is de bekendheid van de branchevereniging nog te gering. “Wij willen over verschillende situaties een mening gaan vormen en die via de pers naar buiten brengen”, vat ISPConnect interim-manager Simon Besteman het samen. Op die manier hoopt de vereniging ook meer nieuwe hosters als lid aan te trekken. 

Onderwijs
Daarnaast is het onderwijs een belangrijke onderwerp in de nieuwe plannen van ISPConnect. “De technische opleidingen besteden op dit moment weinig aandacht aan hosting. Dus als een hostingbedrijf iemand aanneemt, moet hij vaak nog flink worden bijgeschoold. Daar willen wij verandering in brengen, door bijvoorbeeld lezingen te geven op scholen maar ook goede stageplekken te organiseren binnen de branche”, aldus Besteman.

Over de Vereniging ISPConnect Nederland
De Vereniging ISPConnect Nederland is naar eigen zeggen de grootste branchevereniging voor Internet Service Providers die ruim 10 procent van de markt vertegenwoordigt (ruim 70 leden). De branchevereniging, die in 2006 is opgericht, heeft als belangrijkste doel de belangen van haar leden collectief te behartigen door hen een duidelijke stem te geven in de media, overheid, politiek en andere doelgroepen.In 2011 is Stichting ISP Belang gefuseerd met ISPConnect.

Hostingproviders vergelijken

Geactualiseerd: donderdag 30 juli 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie