Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Vragen? De helpdesk is momenteel gesloten.
Wij zitten morgen vanaf 10.00 uur weer voor u klaar!
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Je eigen tv-pakket samenstellen?

Leestijd: 2 minuten

woman-girl-remote-watching.jpgTelevisiekijkers zitten binnenkort niet meer vast aan een standaardpakket. Staatsecretaris Sander Dekker wil het verplichte minimum van zenders in een televisiepakket afschaffen. Hij denkt dat consumenten geen behoefte hebben aan een groot standaardpakket en meer keuzevrijheid willen.

Minimum aantal zenders afschaffen

Nederland is het enige land met een verplicht minimum standaardpakket. Een standaardpakket voor radio en tv bestaat uit minimaal 30 tv-zenders en 25 radiozenders. De staatssecretaris heeft een brief naar de Tweede Kamer geschreven waarin hij aangeeft dat hij dit standaardpakket wil afschaffen. Consumenten moeten op deze manier meer keuzevrijheid krijgen. Het is beter als consumenten een soort menu krijgen waaruit ze zelf een pakket samenstellen. Een groot deel van de consumenten ziet dit zitten. Het moet dan wel leiden tot een goedkoper pakket.  

Onderzoek

Uit onderzoek van het Commissariaat voor de Media blijkt dat 63 procent van de respondenten zelf een zenderpakket wil samenstellen. Iets meer dan de helft wil dit alleen als het abonnement hierdoor goedkoper wordt dan de prijs van de huidige standaardpakketten, maar nog altijd 44 procent zou ook willen samenstellen bij een gelijke prijs. Slechts 4 procent wil meer betalen voor keuzevrijheid.

Hoewel het minimum aantal zenders komt te vervallen, moeten aanbieders sommige zenders wel gewoon nog verplicht blijven leveren. Het gaat daarbij onder meer om NPO 1, NPO 2, NPO 3 en minimaal een regionale omroep. 

KNIPPR

KNIPPR van T-Mobile geeft consumenten al de mogelijkheid om zelf het tv-aanbod samen te stellen. Je kunt kijken waar en wanneer je wilt en betaalt alleen voor de zenders die jij wilt zien. Het is ook beschikbaar voor consumenten die geen klant zijn bij T-Mobile.

Geactualiseerd: donderdag 25 juni 2020
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie