Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 20.00 uur
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

.JOBS en .MOBI domeinen op komst

Leestijd: 1 minuut

ICANN, de uitgever van internetdomeinen heeft haar goedkeuring gegeven voor het realiseren van de internetdomeinen .mobi en .jobs.   

De aanvraag van het .mobi-domein komt van onder meer Nokia, Microsoft en T-Mobile. Het .job-domein richt  zich hoofdzakelijk op bedrijven in de markt voor personeelswerving en -selectie. De domeinen .mobi en .jobs zijn zogeheten sponsored Top Level Domain (sTLD), wat inhoudt dat ze zijn aangevraagd door externe instellingen.

Het .mobi-domein kan er toe leiden dat mobiele telecomaanbieders internetpagina's gaan maken die speciaal voor kleine beeldschermen bedoeld zijn en tevens een makkelijk, herkenbaar adres hebben. Het adres van een mobiel internetportaal van T-Mobile kan bijvoorbeeld T-Mobile.mobi worden. De internetsite van Microsoft kan op dezelfde wijze verkleind worden weergegeven op bijvoorbeeld Microsoft.mobi.

Er bestaan momenteel circa 250 verschillende domeinnamen, het merendeel landenextensies zoals .nl voor Nederlandse sites of .de voor Duitse internetsites.

Enkele maanden geleden keurde het Icann de creatie van een .eu-domein goed. Vanaf de zomer van 2005 kunnen organisaties een internetsites in gebruik nemen die eindigt op .eu waarmee ze aangeven in Europa gevestigd of actief te zijn.

Geactualiseerd: woensdag 5 augustus 2020
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie